UUTISET

Naisten Liigan kärkikamppailu sunnuntaina Kuopiossa

12.6.2015

PK-35 Vantaa naisten edustusjoukkueen sarjapelit jatkuvat jälleen sunnuntaina. Silloin edessä on Naisten Liigan kärkiottelu, kun Punamustat matkaa Kuopion Pallokissojen vieraaksi. Lähtökohdat ovat jännittävät, sillä joukkueilla on sarjataulukossa eroa vain yksi piste Punamustien eduksi. Ottelu pelataan Kuopion Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 14.6. klo 15.00 alkaen.

Joukkueet pitävät sarjan kärkisijoja hallussaan ja ovat tehneet jo pientä eroa kolmantena olevaan Ilvekseen. Voidaan siis hyvällä syyllä sanoa, että sunnuntaina kohtaavat kaksi sarjan tämän hetken parasta joukkuetta. Punamustille vierasottelu Kuopiossa on kauden toistaiseksi tiukin testi, sillä etenkin kotikentällään Pallokissat on ollut vakuuttava. Savolaiset ovat voittaneet kaikki kolme kotiotteluaan maalierolla 14-0.

Punamustat voitti kauden ensimmäiset seitsemän sarjaotteluun, mutta voittoputki katkesi lopulta keskiviikkona Tapiolassa. FC Hongan vieraana tuloksena oli 1-1-tasapeli, joka kuitenkin koettiin Punamustien leirissä kenttätapahtumien valossa tyydyttäväksi lopputulokseksi. Tasapeli ei himmennä Punamustien alkukautta, sillä kahdeksan tappiotonta ottelua vakuuttavalla maalierolla 25-5 on vahva suoritus.

Pallokissat hävisi sarjakauden avausottelunsa Tampereen Ilveksen vieraana lukemin 2-1, mutta on sen jälkeen voittanut kaikki seitsemän otteluaan. Sunnuntaina kohtaavat sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue ja sarjan pitävin puolustus, sillä Pallokissat on ollut 30 tehdyllä maalillaan sarjan tehokkain joukkue. Punamustien verkkoon sen sijaan on tehty ainoastaan viisi maalia. Kuopiolaiset eivät jää paljon huonommiksi, sillä Pallokissojen verkko on heilunut seitsemään otteeseen.

Edessä kauden toinen kohtaaminen

Sunnuntain ottelu joukkueille kauden toinen keskinäinen kohtaaminen, sillä Punamustat ja Pallokissat kohtasivat jo huhtikuussa Suomen Cupin puolivälierissä. Cupin ottelussa ratkaisua haettiin pidemmän kaavan kautta, sillä PK-35 Vantaa eteni välieriin vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. 1-1-lukemiin päättyneellä varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Punamustien Sanna Saarinen ja kuopiolaisten Olga Ahtinen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Naisten Liigassa kolmeen otteeseen. Alkukeväästä Kuopiossa päädyttiin 2-2-tasapeliin, mutta Myyrmäessä Punamustat voitti molemmat kohtaamiset. Kesäkuussa Pallokissat kaatui lukemin 5-2 ja syyskuussa maalein 1-0. Punamustien nykyjoukkueesta Pallokissojen verkkoon onnistuivat viime kaudella Tia Painilainen, Tia-Maria Jaakonsaari, Sanna Saarinen, Sanni Franssi ja Vilma Väisänen.

Yksittäisistä pelaajista Pallokissoista nousee esiin etenkin Naisten Liigan maalipörssin ykkösnimi Signy Aarna. 24-vuotias virolaishyökkääjä oli tehokas jo viime kaudella, mutta tällä kaudella tahti on ollut vieläkin hurjempi. Aarna on iskenyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa peräti 12 maalia. Hattutemppuja on syntynyt tällä kaudella jo kolme.

Aarna on saanut hyvää tulitukea Ella-Rosa Huuskolta, joka on osunut tällä kaudella seitsemän kertaa. Huomionarvoisia nimiä ovat myös nuoret Katarina Naumanen ja Ahtinen, jotka ovat nousseet mukaan myös naisten A-maajoukkuerinkiin. Kaksikko on päässyt myös maalien makuun, sillä keskikenttäpelaaja Ahtinen on osunut tällä kaudella neljästi ja topparin tontilla viihtyvä Naumanen kolmesti.

Punamustien tehokkain maalintekijä on ollut Hanne Ojanperä, jolla on tilillään kuusi täysosumaa. Iina Salmi on osunut viidesti ja Sanna Saarinen neljästi. Vilma Hakala on onnistunut maalinteossa kolmesti.

Pienissä asioissa parannettavaa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat hieman erilaiset kuin kauden aiemmissa sarjaotteluissa. Tähän asti Punamustat on päässyt jokaiseen otteluun voittoputkessa, mutta nyt alla on kauden ensimmäinen pistemenetys.

– Mielestäni on ihan hyvä lähteä välillä haastajana peliin. Haastajana siis siinä mielessä, että edellinen ottelumme ei ollut kovin onnistunut.

Väisäsen mielestä alkukauden voittojen jälkeen nyt on hyvä hetki herätellä hieman joukkuetta. Pienten notkahdusten jälkeen on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään.

– Voimme miettiä mikä on mennyt hyvin, missä on vielä parannettavaa ja miksi Honkaa vastaan kävi miten kävi. Sitten saamme täsmennettyä tiettyjä asioita ja voimme parantaa pieniä juttuja. Olemme käyneet nyt läpi entistäkin selkeämpiä teemoja.

Vastassa aggressiivinen joukkue

Sunnuntaina luvassa on kova testi, sillä Pallokissat on hävinnyt sarjassa vain kerran ja tällä hetkellä joukkue etenee peräti seitsemän ottelun voittoputkessa.

– Pallokissat on aloittanut sarjan hyvin. Se on varmasti aggressiivinen, hyväkuntoinen ja kova joukkue. Jos annamme tilaa, he pyrkivät varmasti pelaamaan. Kuopiossa on iso kenttä, mikä on hyvä molemmille joukkueille, Väisänen tuumi.

Väisänen uskoo, että Pallokissat lähtee prässäämään ja pyrkii suoraviivaiseen pelaamiseen. Samalla hän kuitenkin huomauttaa oman joukkueensa keskittyvän ensisijaisesti omaan pelaamiseensa. Myös vastustaja otetaan kuitenkin huomioon ja Punamustien on valmistauduttava ainakin koviin kaksinkamppailuihin.

– Pallokissat on ärhäkäs joukkue. He tulevat kovaa, repivät ja raastavat. Siinä on paljon samoja piirteitä kuin Ilveksessä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo huhtikuussa Suomen Cupin ottelussa. Silloin Kuopiossa nähtiin tiukka kamppailu, joka ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Edellinen kohtaaminen on Väisäsellä vielä tuoreessa muistissa.

– Cupin ottelu oli alussa meidän pelimme, mutta emme onnistuneet tekemään maaleja. Ratkaisua haettiin sitten pidemmän kaavan kautta. Pallokissat on ilman muuta hyvä vastus.

– Heillä on hyvä kärki. Cupin pelissä onnistuimme pitämään hänet aika hyvin kurissa, mutta jälleen pitää olla tarkkana, Väisänen muistutti.

Joukkueen terveystilanne on kärkiottelun alla varsin hyvä. Honka-ottelussa puujalan saanut Eveliina Parikka on sivussa, mutta muita poissaolohuolia Punamustilla ei ole. Joukkueen kapteeni Pirjo Leppikangas palasi keskiviikkona tositoimiin ja myös Netta Koso on palannut sairastelun jälkeen harjoitusvahvuuteen.

– Muutoksia on varmasti taas luvassa. Nyt tilanne on hyvä, kun pääsemme valitsemaan terveistä pelaajista. Katsomme tilannetta vielä perjantain harjoitusten jälkeen, Väisänen sanoi.

Pallokissat-PK-35 Vantaa pelataan Kuopion Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 14.6. klo 15.00 alkaen.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot