IMG 3676

Miehet matkaavat sunnuntaina Jyväskylään

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen pelit Ykkösessä jatkuvat jälleen sunnuntaina. Tällä kertaa vuorossa on vierasottelu Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä Punamustat johtaa sarjaa ja kolme pistettä vähemmän kerännyt JJK on kolmantena. Ottelu potkaistaan käyntiin Jyväskylän Harjun stadionilla sunnuntaina 14.6. klo 18.30.

Punamustat on aloittanut kauden vahvasti, sillä joukkue on voittanut seitsemästä ottelustaan viisi. Viime kierroksella PK-35 Vantaa palasi sarjakärkeen kaatamalla EIF:n kotonaan maalein 5-1. Maaleja on syntynyt muutenkin, sillä 17 kertaa osuneet vantaalaiset ovat tehneet sarjassa eniten maaleja. Myös Punamustien puolustuspeli on onnistunut hyvin, sillä joukkue on päästänyt yhdessä TPS:n kanssa vähiten maaleja sarjassa.

Sarjataulukon kolmannella sijalla majaileva JJK on kerännyt seitsemästä ottelustaan 12 pistettä. Jyväskyläläisillä on tilillään kolme voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio. JJK jäi toistaiseksi ainoan kerran tällä kaudella ilman pisteitä Mikkelissä, kun se hävisi MP:lle maalein 1-0. Kotikentällään JJK on toistaiseksi kaatanut EIF:n ja pelannut tasan Hakan ja TPS:n kanssa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Ykkösessä kolmeen otteeseen. Punamustat oli otteluissa niskan päällä, sillä joukkue keräsi kolmesta kohtaamisesta seitsemän pistettä. PK-35 Vantaa haki ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuussa 0-2-vierasvoiton Jyväskylästä ja voitti pari päivää myöhemmin kotonaan 1-0. Syyskuussa joukkueet jakoivat Myyrmäessä pisteet lukemin 1-1.

Punamustien nykyjoukkueesta kukaan ei onnistunut viime kaudella JJK:ta vastaan maalinteossa. Jyväskyläläisten ainoan osuman tehnyt Antto Hilska sen sijaan edustaa edelleen JJK:ta. Tällä kaudella Hilska on osunut kahdesti. Joukkueen parhaalla maalintekijällä Mikko Mannisella on tilillään kolme täysosumaa.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on ollut jo kuudesti osunut Pablo Couñago. Alkukauden tehot toivat espanjalaiselle myös valinnan Ykkösen toukokuun pelaajaksi. Yerai Vilaboa on osunut kolmesti ja Carlos Portela sekä Mateo Miguez kahdesti.

Poissaolohuolet helpottamassa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefkin Kuqin mukaan lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat varsin hyvät. Joukkueen kokoonpanotilanne on taas askeleen verran parempi, sillä tärkeät puolustajat Shakir Redjepi ja Kosta Manev ovat jälleen käytettävissä. Lisäksi Kuqi on mielissään siitä, että Jyväskylässä pelataan luonnonnurmella.

– Nurmella pelaaminen on meille aina hyvä asia. Myös terveystilanne vaikuttaa melko hyvältä, vaikka joukkueessa on vielä pari kysymysmerkkiä. Lisäksi on tietysti hyvä, että Shakir ja Kosta ovat nyt vapautuneet pelikiellosta.

Konsta Rasimus on palannut joukkueen harjoituksiin, mutta hän ei todennäköisesti ole vielä sunnuntaina mukana. Kädestä on jo otettu kipsi pois, mutta lääkäri on kehottanut Rasimusta välttämään vielä kontakteja. Myös Punamustien kapteeni Kim Raimi on harjoitellut viikolla, mutta Kuqin mukaan puolustuksen johtajan pelikunto on vielä kysymysmerkki.

Argentiinalainen Lucas Garcia ei harjoitellut keskiviikkona, mutta torstaina hän oli jälleen mukana. Lisäksi Carlos Portela on ottanut harjoituksissa kevyemmin, sillä hänen suhteensa ei haluta ottaa mitään riskejä. Ajatukset ovat jo sunnuntain ottelussa, joten harjoituksissa on otettu mieluummin varman päälle.

– Mitään pidempiä poissaoloja ei oikeastaan enää ole. Daut Kuqi ja todennäköisesti myös ”Konna” ovat vielä pari viikkoa sivussa, Kuqi kertoi.

Keskittyminen omassa tekemisessä

Kuqin mukaan joukkueen valmennus on tutustunut huolella tulevaan vastustajaan. Hän tietää, että JJK:lla on potentiaalia pelata tasaisessa sarjassa kärkisijoista.

– Olemme käyneet aika paljon läpi JJK:n pelaamista. He eivät ole vielä hävinneet kotonaan, vaikka ovatkin voittaneet kolmesta kotipelistään vain yhden. JJK on yksi sarjan nousijaehdokkaista. Sarjan kärki on aika tasainen ja he ovat meitä vain kolme pistettä perässä.

– Tietyistä joukkueista on hieman vaikea ottaa selvää, mitä he yrittävät. Sarjan kärkipään joukkueilla on kuitenkin mielestäni selvä oma pelisuunnitelmansa, joten niihin peleihin on ehkä hieman helpompi valmistautua, Kuqi totesi.

Kuqi muistuttaa kuitenkin, että pääpaino on joukkueen omassa pelaamisessa. Päävalmentajan mukaan Punamustat etenee peli kerrallaan, mutta tähän mennessä hän on ollut tyytyväinen alkukauden suorituksiin. Jos joukkue pystyy siirtämään viikon aika harjoitellut asiat peleihin, tuottaa se Kuqin mukaan myös tulosta.

– Tässä sarjassa kaikki on mahdollista ja aina voi tapahtua yllätyksiä. Haluan kuitenkin keskittyä siihen, että emme olisi yksi niistä ailahtelevista joukkueista. Luotan kuitenkin omaan joukkueeseeni. Jos onnistumme omassa pelissämme ja keskitymme hyvin, meillä on mahdollisuus voittaa jokainen ottelu.

Sunnuntain JJK-ottelun jälkeen Punamustat kohtaa kotonaan TPS:n ja AC Oulun, joten vastaan asettuu kolme sarjan kärkipäähän ennakoitua joukkuetta. Kuqin mukaan niiden pelien jälkeen voidaan paremmin arvioida joukkueen tilannetta.

– Voitot tai tappiot eivät kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ratkaise mitään. Kausi on pitkä ja kaikki on mahdollista, Kuqi muistutti.

– Se on tietysti tärkeintä, että nyt kaikki pelaajat alkavat hiljalleen olla terveinä. Kun kaikki ovat terveinä ja iskussa, meillä pitäisi olla hyvä joukkue tähän sarjaan.

JJK-PK-35 Vantaa pelataan Jyväskylän Harjun stadionilla sunnuntaina 14.6. klo 18.30 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com