IMG 4238

Punamustille tasapeli Tapiolassa

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue pelasi keskiviikkoiltana 1-1-vierastasapelin FC Honkaa vastaan. Joukkueet kohtasivat toisen kerran viiden päivän sisään, mutta tällä kertaa paremmuutta ei saatu ratkaistua. Punamustien voittoputki Naisten Liigassa katkesi, mutta kenttätapahtumiin nähden vierasjoukkue voi olla pistejakoon varsin tyytyväinen.

Punamustien ja Hongan kohtaamiset ovat sujuneet tällä kaudella tasaisissa merkeissä, sillä kolmesta kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet yhden ja kerran on pelattu tasan. Myös keskiviikon ottelu noudatti samaa kaavaa. Tapiolan urheilupuistossa nähtiin tiukka taistelu ja Punamustien kannalta harmillinen loppuratkaisu.

Honka oli läpi ottelun aavistuksen niskan päällä. Keskialueella peli pysyi varsin tasaisena, mutta kotijoukkue onnistui murtautumaan useammin maalintekopaikoille. Punamustat ei oikeastaan missään vaiheessa saanut omaa peliään rullaamaan totuttuun tapaan. Etenkin palloton liike oli usein liian passiivista.

Kotijoukkue sen sijaan onnistui luomaan avausjaksolla muutaman vaarallisen maalintekopaikan. Etenkin erikoistilanteissa Honka oli läpi ottelun vaarallinen. Kenties Hongan paras paikka avautui kuitenkin nopeasta vastahyökkäyksestä. Kotijoukkue pääsi kolmen pelaajan voimin ylivoimahyökkäykseen, mutta Jenna Korhonen ehti hätiin vielä rangaistusalueella.

Avauspuoliajan lisäajalla vierasjoukkueella oli kuitenkin hyvä tilaisuus siirtyä johtoon. Useampikin Punamustien pelaaja pääsi maalinedusruuhkassa yrittämään, mutta palloa ei lopulta saatu maaliin asti. Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli noudatti samaa kaavaa. Punamustat onnistui muutamaan otteeseen lähtemään nopeaan vastahyökkäykseen, mutta maalintekopaikkoihin asti ne eivät johtaneet. Honka sen sijaan hätyytteli vieraiden maalia avausjakson tapaan etenkin kulmapotkuilla, joita kotijoukkueelle kertyi ottelussa lähes kymmenen.

Punamustat siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon, kun peliä oli takana 82 minuuttia. Hongan puolustaja antoi huonon syötön alaspäin ja Eveliina Parikka ehti väliin. Läpiajoon päässeen Parikan ensimmäinen yritys suuntautui päin Honka-vahti Vera Varista, mutta toisella yrityksellään hän onnistui siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Vierailijat eivät kuitenkaan onnistuneet pitämään johtoaan aivan loppuun asti. Parikan johtomaalin jälkeen vimmatusti tasoitusta hakenut Honka sai luotua painetta Punamustien maalille. Kotijoukkue sai lopussa muutamia vaarallisia erikoistilanteita, joista se hyödynsi viimeisen.

Kulmalipun tuntumasta annettu vapaapotku jäi pomppimaan maalin edustalle, eikä vierasjoukkue onnistunut purkamaan tilannetta. Lopulta Riikka Hannula pääsi iskemään Hongan tasoihin vielä ottelun lisäajalla.

Punamustat tyytyväisiä tasapeliin

Harmillisesta loppuratkaisusta huolimatta tasapeli oli Punamustille tyydyttävä lopputulos. PK-35 Vantaan valmentaja Pasi Jaakonsaaren mukaan joukkue pelasi keskiviikkona kauden tähän mennessä vaisuimman pelinsä.

– Liian monella pelaajalla oli tänään vähän huonompi päivä. Pelirohkeus ja –halu puuttuivat. Olimme koko ajan vähän varovaisia ja pelasimme liikaa varman päälle.

Jaakonsaaren mukaan vierasjoukkue ei tehnyt tarpeeksi aloitteita pelatakseen itsensä vapaaksi. Samalla hän kuitenkin muistutti, että Honka onnistui omassa pelissään hyvin.

– Vastustaja oli tänään hyvä. Siitä pitää antaa tunnustusta. He olivat aggressiivisia, iskivät kiinni ja hyödynsivät tuomarilinjan. Saamme olla tyytyväisiä pisteeseen. Tässä olisi voinut käydä huonomminkin. Vastustaja oli mielestäni ensimmäistä kertaa tällä kaudella meitä parempi, Jaakonsaari tunnusti.

83 minuuttia Punamustien vasempana puolustajana pelannut Jenna Korhonen oli Jaakonsaaren kanssa samoilla linjoilla. Korhosen mukaan Punamustat ei saanut omaa peliään kunnolla pyörimään, mutta onnistui silti viemään Tapiolasta yhden sarjapisteen.

– Tämä oli meiltä aika vaisu ottelu. Meillä oli tosi vaikeaa alusta asti, mutta onnistuimme kuitenkin puristamaan tasapelin. Vaikka saimme tehtyä johtomaalin, pitää tällä peliesityksellä olla tyytyväinen tasapeliin, Korhonen tuumi.

Myös Korhonen jakoi tunnustusta illan vastustajalle. Honka oli keskiviikkona terävämpi kuin lauantaina Myyrmäessä. Korhonen muistutti myös asetelman olleen hieman hankala. On epätavallista, että sama joukkue kohdataan kahdesti näin lyhyen ajan sisään.

– Täytyy sanoa, että Honka oli tänään parempi kuin me. He olivat tänään aggressiivisempia kuin lauantaina ja voittivat enemmän kaksinkamppailuita. He olivat paljon valmiimpia tähän peliin. Ei Honka kuitenkaan päässyt varsinaisesti yllättämään, mutta emme vain mielestäni olleet riittävän valmiita tähän peliin.

Voittoputken katkeamista ei jäädä murehtimaan

Korhosen mukaan myös Punamustien valmennus oli yhteen sarjapisteeseen tyytyväinen. Pelitilanteisiin nähden vierasjoukkue käytti tilaisuutensa hyvin. Maalintekopaikat jäivät vähiin, mutta Punamustat onnistui silti iskemään tarvittavan maalin. Korhosen mielestä tappion välttäminen oli tärkeintä.

– Olemme kohdanneet Hongan nyt kahdesti ja kasassa on neljä pistettä. Se on mielestäni ihan kiitettävä saldo siihen nähden, että Honka on hyvä joukkue ja tulee varmasti ottamaan pisteitä muiltakin joukkueilta.

Tyydyttävästä lopputuloksesta huolimatta ottelun loppuratkaisu oli Punamustien kannalta harmillinen. Korhonen myönsi, että lisäaikatasoitus latisti hieman tunnelmaa.

– 1-1-tasoitus oli kieltämättä vähän sellainen fiiliksentappaja. Voimme syyttää siitä hieman itseämme, sillä emme saaneet purettua painetta ja lahjoitimme kulma- ja vapaapotkuja, vaikka tiesimme ne Hongan vahvuudeksi. Yritimme välttää niitä, mutta lopussa he saivat kuitenkin peräkkäin vaarallisen kulmapotkun ja vapaapotkun, josta syntyi sitten maali.

Ennen keskiviikkoillan tasapeliä Punamustat oli voittanut kaikki seitsemän otteluaan Naisten Liigassa. Korhosen mukaan joukkue ei ole kuitenkaan liikaa miettinyt voittoputkea. Sen jatkamisesta ei muodostunut Punamustille pakkomiellettä.

– Olemme keskittyneet omaan peliimme. Sen myötä niitä voittoja tulee. Tiedämme, että pystymme voittamaan tässä sarjassa kenet tahansa. Tänään kuitenkin nähtiin, että pisteet eivät tule ikinä ilmaiseksi. Hongan tapaista kovaa vastustajaa vastaan on aina vaikeaa, jos ei pelaa omalla tasollaan, Korhonen totesi.

Omaan peliesitykseensä Korhonen oli tyytyväinen. Pelitahti on kova, sillä Punamustat pelasi viimeksi lauantaina ja pelit jatkuvat jälleen sunnuntaina kärkiottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan.

– Se meni ihan hyvin. Peruspeli, mutta aina voi totta kai parantaa. Lauantai painoi ehkä vielä vähän jaloissa. Sunnuntaina menemme Kuopioon ja sinne saadaan varmasti taas tuoreet jalat, Korhonen arvioi.

– Se on sitten taas ihan uusi peli. Tiedämme, että Pallokissat on hyvä joukkue ja etenkin Kuopiossa he ovat kovia. Jokainen osaa varmasti latautua siihen peliin oikein.

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen sunnuntaina. Silloin edessä on sarjan kärkikamppailu, kun Punamustat matkaa Pallokissojen vieraaksi. Ottelu pelataan Kuopion Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 14.6. klo 15.00 alkaen.


FC Honka – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

”Meillä oli tosi vaikeaa alusta asti, mutta onnistuimme kuitenkin puristamaan tasapelin. Vaikka saimme tehtyä johtomaalin, pitää tällä peliesityksellä olla tyytyväinen tasapeliin.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja
3 Tiia Peltonen
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen (83´ Pirjo Leppikangas)
7 Sanni Franssi
10 Iina Salmi
15 Hanne Ojanperä
16 Maiju Hirvonen
20 Vilma Hakala (44´ Eveliina Parikka) (90+3´ Vilma Väisänen)
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Tia Painilainen

Vaihtopelaajat:

2 Pirjo Leppikangas
4 Vilma Väisänen
8 Linda Ruutu
11 Eveliina Parikka
13 Sanna Saarinen
22 Roosa Bröijer
35 Velma Oikarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com