Altim Ademaj totuttelee Ykkösen tempoon

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen puolustaja Altim Ademaj debytoi kaksi viikkoa sitten miesten Ykkösessä. Nuori puolustaja on harjoitellut edustusjoukkueen mukana koko kauden. Nyt hän haluaa saada lisää peliminuutteja, vaikka tietää, että kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Ademaj teki debyyttinsä Ykkösessä vierasottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Hän pelasi Mikkelissä täyden ottelun vasempana laitapuolustajana. Ademaj pelasi täydet 90 minuuttia myös viime kierroksen kotiottelussa EIF:ää vastaan.

Ademaj myöntää, että debyyttiottelu Mikkelissä ja ensimmäinen kotiottelu Myyrmäessä jännittivät.

– Tärkeintä on tietysti se, että joukkue voitti. Kyllä niissä huomasi, että kyseessä olivat ensimmäiset pelini Ykkösessä. Siinä oli vähän jännitystä ja sen mukana tuli vähän virheitä.

Ensiesiintymisen jälkeen toinen sarjaottelu kotikentällä Ekenäs IF:ää vastaan oli kuitenkin jo helpompi.

– EIF:ää vastaan oli sitten jo vähän helpompaa, kun debyytti oli jo tehtynä. Silloin oli jo paljon helpompi mennä pelaamaan. Totta kai joukkue auttoi minua paljon. Siinä oli helppoa pelata.

Ademaj on käynyt läpi koko VJS:n junioriputken ennen kuin siirtyi A-junioreissa PK-35/VJS Akatemiaan. Hän on luonnollisesti mielissään päästessään pelaamaan edustusjalkapalloa nimenomaan vantaalaisessa seurassa.

– Alkukaudesta on jäänyt hyvät fiilikset. A-juniori-ikäisenä on aika vaikeaa päästä pelaamaan täällä, kun samalle paikalle on hyviä kokeneempia pelaajia. Onneksi olen nyt päässyt pelaamaan pari peliä ja olen saanut niiden kautta vähän lisää kokemusta.

Ademaj myöntää, että hyppy A-poikien Ykkösestä miesten Ykköseen on iso. Hän on kuitenkin saanut jo tuntumaa miesten pelien tempoon harjoiteltuaan edustusjoukkueen mukana koko kauden.

– Tempo on paljon korkeampi ja vastustajat totta kai paljon kovempia ja nopeampia. Nyt olen kuitenkin treenannut miesten mukana koko kauden, joten olen päässyt hyvin siihen rytmiin mukaan.

– Treenit ovat olleet hyviä ja olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan. Täällä on ollut hyvä treenata. Olen nauttinut joka hetkestä, Ademaj totesi.

Ademaj on viihtynyt hyvin PK-35 Vantaan edustusjoukkueen harjoituksissa. Hänen mukaansa Punamustien valmentajat Shefki Kuqi ja Jose Riveiro vetävät mielekkäitä harjoituksia.

– Ne ovat monipuolisia ja suomalaisittain aika epätyypillisiä treenejä. Vähän sellaisia espanjalaistyylisiä.

Alkavalla kaudella Ademaj yrittää saada mahdollisimman paljon peliminuutteja. Hän kuitenkin kokee, että peliaikaakin tärkeämpää on kehittyä entisestään pelaajana.

– Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Tärkeintä on tietysti kehittyä kauden mittaan paljon. Pidemmällä tähtäimellä haluaisin ulkomaille ja myös Suomen maajoukkueessa olisi joskus kiva pelata.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Ademaj´n mukaan Punamustat lähtee siihenkin otteluun vain voitto mielessään.

– Emme ole vielä ehtineet perehtyä vastustajaan tarkemmin, mutta JJK on yksi Ykkösen kovimmista joukkueista. Ne ovat varmasti tiukasti mukana nousutaistelussa. Lähdemme sinne hyvillä mielin hakemaan voittoa. Vain kolme pistettä tyydyttävät.

JJK-PK-35 Vantaa pelataan Jyväskylän Harjun stadionilla sunnuntaina 14.6. klo 18.30 alkaen.