IMG 3702

Altim Ademaj totuttelee Ykkösen tempoon

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen puolustaja Altim Ademaj debytoi kaksi viikkoa sitten miesten Ykkösessä. Nuori puolustaja on harjoitellut edustusjoukkueen mukana koko kauden. Nyt hän haluaa saada lisää peliminuutteja, vaikka tietää, että kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Ademaj teki debyyttinsä Ykkösessä vierasottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Hän pelasi Mikkelissä täyden ottelun vasempana laitapuolustajana. Ademaj pelasi täydet 90 minuuttia myös viime kierroksen kotiottelussa EIF:ää vastaan.

Ademaj myöntää, että debyyttiottelu Mikkelissä ja ensimmäinen kotiottelu Myyrmäessä jännittivät.

– Tärkeintä on tietysti se, että joukkue voitti. Kyllä niissä huomasi, että kyseessä olivat ensimmäiset pelini Ykkösessä. Siinä oli vähän jännitystä ja sen mukana tuli vähän virheitä.

Ensiesiintymisen jälkeen toinen sarjaottelu kotikentällä Ekenäs IF:ää vastaan oli kuitenkin jo helpompi.

– EIF:ää vastaan oli sitten jo vähän helpompaa, kun debyytti oli jo tehtynä. Silloin oli jo paljon helpompi mennä pelaamaan. Totta kai joukkue auttoi minua paljon. Siinä oli helppoa pelata.

Ademaj on käynyt läpi koko VJS:n junioriputken ennen kuin siirtyi A-junioreissa PK-35/VJS Akatemiaan. Hän on luonnollisesti mielissään päästessään pelaamaan edustusjalkapalloa nimenomaan vantaalaisessa seurassa.

– Alkukaudesta on jäänyt hyvät fiilikset. A-juniori-ikäisenä on aika vaikeaa päästä pelaamaan täällä, kun samalle paikalle on hyviä kokeneempia pelaajia. Onneksi olen nyt päässyt pelaamaan pari peliä ja olen saanut niiden kautta vähän lisää kokemusta.

Ademaj myöntää, että hyppy A-poikien Ykkösestä miesten Ykköseen on iso. Hän on kuitenkin saanut jo tuntumaa miesten pelien tempoon harjoiteltuaan edustusjoukkueen mukana koko kauden.

– Tempo on paljon korkeampi ja vastustajat totta kai paljon kovempia ja nopeampia. Nyt olen kuitenkin treenannut miesten mukana koko kauden, joten olen päässyt hyvin siihen rytmiin mukaan.

– Treenit ovat olleet hyviä ja olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan. Täällä on ollut hyvä treenata. Olen nauttinut joka hetkestä, Ademaj totesi.

Ademaj on viihtynyt hyvin PK-35 Vantaan edustusjoukkueen harjoituksissa. Hänen mukaansa Punamustien valmentajat Shefki Kuqi ja Jose Riveiro vetävät mielekkäitä harjoituksia.

– Ne ovat monipuolisia ja suomalaisittain aika epätyypillisiä treenejä. Vähän sellaisia espanjalaistyylisiä.

Alkavalla kaudella Ademaj yrittää saada mahdollisimman paljon peliminuutteja. Hän kuitenkin kokee, että peliaikaakin tärkeämpää on kehittyä entisestään pelaajana.

– Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Tärkeintä on tietysti kehittyä kauden mittaan paljon. Pidemmällä tähtäimellä haluaisin ulkomaille ja myös Suomen maajoukkueessa olisi joskus kiva pelata.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Ademaj´n mukaan Punamustat lähtee siihenkin otteluun vain voitto mielessään.

– Emme ole vielä ehtineet perehtyä vastustajaan tarkemmin, mutta JJK on yksi Ykkösen kovimmista joukkueista. Ne ovat varmasti tiukasti mukana nousutaistelussa. Lähdemme sinne hyvillä mielin hakemaan voittoa. Vain kolme pistettä tyydyttävät.

JJK-PK-35 Vantaa pelataan Jyväskylän Harjun stadionilla sunnuntaina 14.6. klo 18.30 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com