IMG 3208

Tiia Peltonen palasi tositoimiin

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkueen Tiia Peltonen on vihdoin palannut kentille alkuvuoden loukkaantumishuolien jälkeen. Eilen 20-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Peltonen on pelannut täydet minuutit Naisten Liigan otteluissa Merilappi Unitedia ja FC Honkaa vastaan.

– On tuntunut kivalta, kun olen taas päässyt mukaan. Pelitkin ovat menneet hyvin, joten olen ihan tyytyväinen. Peleistä on jäänyt ihan luottavainen olo.

Jalkapallouransa PK-35:n ja VJS:n riveissä pelannut Peltonen on kärsinyt alkuvuodesta loukkaantumisista, jotka pitivät hänet sivussa alkukauden liigaotteluista. Ennen liigakentille palaamista hän kävi kevään aikana pelaamassa muutaman VJS:n ottelun naisten Ykkösessä.

Punamustien alkukausi on sujunut loistavasti, sillä joukkue on voittanut kaikki pelaamansa Naisten Liigan ottelut. PK-35 Vantaa on sarjassa toisella sijalla, sillä ottelun enemmän pelannut Pallokissat on maalieron turvin edellä.

– Mielestäni kausi on alkanut aika hyvin. Seitsemän voitto seitsemästä pelistä on tietysti hyvä suoritus, Peltonen totesi.

Peltonen ei ole asettanut tälle kaudelle mitään henkilökohtaisia tavoitteita. Yksi toive hänellä kuitenkin on.

– Toivottavasti pysyisin terveenä ja saisin hyvin pelejä alle. Sen suurempia tavoitteita en ole asettanut.

Rauhallinen toppari

Peltonen kuvailee itseään rauhalliseksi ja nopeaksi pelaajaksi, joka on taitava pallon kanssa. Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen luonnehdinta on hyvin samanlainen:

– Tiia on yksi Suomen parhaista pallollisista toppareista. Hän pystyy pitämään palloa pienessäkin tilassa ja avaamaan peliä hyvin. ”Tipe” on kentällä aina todella rauhallinen.

Peltonen on ollut viime vuosina tuttu näky nuorten maajoukkueissa. Hän on pelannut kaikkiaan 35 maaottelua, joissa on syntynyt myös yksi maali. Peltonen on ehtinyt jo olla mukana myös kahdessa arvoturnauksessa. Hän pelasi sinivalkoisissa väreissä alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa vuonna 2013 ja viime kesänä hän oli mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Huhtikuussa Punamustien harjoituksia seurannut Andrée Jeglertz nimesi Peltosen yhdeksi joukkueen mielenkiintoisista nuorista pelaajista. Peltosen mukaan naisten A-maajoukkue kiinnostaa, mutta mikään kiire hänellä ei sinne vielä ole.

– A-maajoukkue on tietysti sellainen tavoite, että sinne olisi kiva päästä jossain vaiheessa, mutta ei se ole mikään pakko tällä kaudella. Se tulee jos on tullakseen.

Huomenna Naisten Liigaa, elokuussa Mestarien Liigaa

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo huomenna, kun vastaan asettuu jälleen FC Honka. Asetelma on mielenkiintoinen, sillä samat joukkueet kohtasivat sarjaottelussa Myyrmäessä. Tällä kertaa on Hongan vuoro emännöidä ottelua Tapiolan urheilupuistossa.

– Meidän pitää lähteä peliin samanlaisella asenteella kuin viimeksi. Ei meidän tarvitse tehdä tässä vaiheessa mitään ihmeitä. Hongan sen sijaan pitää varmaan muuttaa jotain.

PK-35 Vantaan lauantain peliesitys oli kokonaisuudessaan hyvä ja peli eteni alusta loppuun Punamustien komennossa. Peltosen mukaan pieniä asioita voidaan kuitenkin vielä parantaa.

– Ei pelissä ollut mitään isompaa parannettavaa, mutta ehkä siihen viimeiseen huolellisuuteen pitää vielä kiinnittää huomiota. Viime pelissä ainakin itselleni tuli vielä paljon helppoja virheitä.

PK-35 Vantaa emännöi elokuussa naisten Mestarien liigan lohkovaihetta Myyrmäessä. Peltosen mukaan on mukavaa, että Punamustat pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä.

Peltonen pelasi Mestarien Liigan otteluja kaksi vuotta sitten, kun PK-35 Vantaa kohtasi Birmingham City Ladiesin. Peltosen mukaan kansainväliset pelit eroavat kotimaan sarjaotteluista.

– Ainakin silloin ne olivat aika kovia pelejä. En kuitenkaan tiedä, minkä tasoisia mahdolliset lohkovastustajat ovat. Ne ovat kuitenkin varmasti erilaisia pelejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com