IMG 3173(1)

Honka kohdataan toistamiseen keskiviikkona

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkueen pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo keskiviikkona. Entistä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee se, että vastaan asettuu toistamiseen lyhyen ajan sisään FC Honka. Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 10.6. klo 18.30 alkaen.

Joukkueet kohtasivat viime lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. Silloin Punamustat oli vahvempi maalein 3-1, mutta keskiviikkona peli alkaa jälleen maalittomasta tasatilanteesta. Tämän kauden osalta keskinäisten pelien voitot ovat nyt tasan, sillä FC Honka voitti ensimmäisen kohtaamisen toukokuun alussa Suomen Cupin välierissä.

Lauantain ottelu oli Punamustilta vahva esitys ja voittolukemia 3-1 voitiin hyvällä syyllä pitää ansaittuina. Ottelu eteni lähes alusta loppuun kotijoukkueen komennossa. Punamustien maaleista vastasivat lauantaina Hanne Ojanperä ja kahdesti osunut Iina Salmi. Hongan ainoan maalin teki Riikka Hannula.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Tapiolassa kertaalleen. Silloin Honka vei sarjapisteet 3-2-voitolla noustuaan kahdella loppuhetkien maalilla tasoihin ja ohi. Punamustien maaleista vastasivat tuolloin Sanni Franssi ja Linda Ruutu. Hongan nykyjoukkueesta maalinteossa onnistui voitto-osuman iskenyt Nea-Stina Liljedahl.

”Ihan uusi ottelu”

Punamustat lähtivät lauantaina otteluun edellisen kohtaamisen tappiosta sisuuntuneena, mutta tällä kertaa on Hongan vuoro tulla peliin tappio niskassaan. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen ei kuitenkaan koe asetelman kääntyneen täysin päälaelleen.

– Olen miettinyt tuota asetelmaa, enkä sanoisi noin. Viime vuonna me hävisimme vastaavan pelin Tapiolassa. Tämä on siis nyt revanssin paikka myös niin päin. Lähdemme nyt hakemaan pisteitä Espoosta.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari muistuttaa, että keskiviikon peli on jälleen oma ottelunsa, joten lauantain kohtaamista ei voi enää liikaa miettiä. Myös pelialusta on keskiviikkona erilainen, sillä nyt pelataan Myyrmäen tekonurmen sijaan nurmikentällä. Vaikka hyvä luonnonnurmi auttaa valmentajien mukaan myös Punamustia, tuo se peliin jälleen yhden uuden elementin.

– Tämä on taas ihan uusi ottelu. Nyt pelataan luonnonnurmella ja siellä kenttä on yleensä ollut hyvässä kunnossa. Se on tietysti hyvä asia, mutta kyseessä on kuitenkin vieraskenttä, Jaakonsaari tuumi.

Jaakonsaaren mukaan Honka tulee mahdollisesti kokeilemaan keskiviikkona jotain uusia keinoja Punamustien haastamiseen. Myös Väisänen uskoo, että Honka lähtee toiseen kohtaamiseen hieman uusin eväin.

– Honka lähtee varmasti yrittämään jotain uutta. Yksi mahdollisuus on se, että he vetäytyvät ja luottavat täysin vastahyökkäyksiin. Toisaalta he voivat myös lähteä heti ylhäällä kovaan prässiin ja luottavat siihen, että he saavat riistettyä pallon ja pääsevät nopeammin maalintekopaikkoihin.

Edellisen kohtaamisen voittaneella PK-35 Vantaalla ei ole samanlaista tarvetta muutoksille. Punamustat luottaa edelleen omaan tekemiseensä, mutta samalla joukkue on valmiina reagoimaan Hongan mahdollisiin muutoksiin.

– Meidän pitää varautua siihen, mitä Honka tulee tekemään. Sitä meidän pitää käydä pelaajien kanssa läpi. Mitään isoja muutoksia emme lähde tekemään, mutta avauskokoonpanoon saattaa tulla jotain muutoksia. Tähän asti niitä on tapahtunut joka pelissä, ja mahdollisesti tapahtuu nytkin. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty, Väisänen totesi.

Punamustat pelaa tilanteen kerrallaan

Väisäsen mukaan Punamustien on keskityttävä uuteen otteluun huolella. Lauantain tuloksella ei ole enää mitään merkitystä. Väisänen muistuttaa myös Hongan olevan laadukas joukkue, jota ei ole varaa väheksyä.

– Honka on hyvä joukkue. Jos annamme tilaa, he alkavat varmasti pelaamaan. Viime pelissäkin Hongalla oli hyviä hyökkäyksiä, joista pari päättyi jopa maalintekopaikkoihin. Hyvällä onnella he olisivat voineet tehdä maalit niistä. Emme voi lainkaan aliarvioida heitä. Sellaisella asenteella meidän on lähdettävä peliin.

– Tämä on taas ihan erillinen peli, ja nyt keskitymme vain siihen. Menemme tekemää hyvin töitä ja voittamaan peliä. Lähdemme pelaamaan tilanne kerrallaan. Jos hoidamme yksittäiset tilanteet, meillä on hyvä mahdollisuus voittaa koko ottelu, Väisänen pohti.

– Avainasia on se, että keskitymme kunnolla tähän peliin. Se voi olla hieman vaikeaa, kun peli tulee näin nopeasti edellisen ottelun perään. Jos kuitenkin onnistumme siinä, on meillä hyvät lähtökohdat otteluun. Pelin aikana voi tietysti aina tapahtua mitä tahansa. Jalkapallo on siltä osin hieno peli, että mikään ei ole ennalta varmaa, Jaakonsaari tuumi.

Myös Punamustien alkukauden tehopelaajiin lukeutunut Iina Salmi odottaa keskiviikon ottelusta kovaa peliä. Salmen mukaan alusta tuo peliin oman lisämausteensa, sillä Punamustat ei käy totuttelemassa luonnonnurmeen ennen keskiviikon ottelua. Lisäksi Salmi muistuttaa, että Honka ei varmasti halua hävitä Punamustille toista kertaa lyhyen ajan sisään.

– Tiedämme hyvin, millainen joukkue Honka on. He voittivat viime viikolla cupin, joten heillä oli ennen lauantain peliä yksi peli alla. Olimme ehkä siinä pelissä vähän tuoreemmalla jalalla. Emme voi yhtään aliarvioida Honkaa. Luulen heidän olevan nyt tosi sisuuntuneita, ja kotikentällään he ovat muutenkin olleet hyviä.

Joukkueen terveystilanne on keskiviikon ottelun alla varsin hyvä. Joukkueen pitkään sivussa ollut kapteeni Pirjo Leppikangas kärsii flunssasta, mutta hän palaa toivottavasti kokoonpanoon viimeistään viikonloppuna. Maajoukkueleirillä polveaan loukannut maalivahti Velma Oikarinen ja jalkavaivoista kärsinyt Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan ovat hiljalleen kuntoutumassa pelikuntoon. Jaakonsaari saatetaan saada jo keskiviikkona mukaan Espooseen.

FC Honka-PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 10.6. klo 18.30 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com