IMG 3173(1)

Honka kohdataan toistamiseen keskiviikkona

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkueen pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo keskiviikkona. Entistä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee se, että vastaan asettuu toistamiseen lyhyen ajan sisään FC Honka. Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 10.6. klo 18.30 alkaen.

Joukkueet kohtasivat viime lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. Silloin Punamustat oli vahvempi maalein 3-1, mutta keskiviikkona peli alkaa jälleen maalittomasta tasatilanteesta. Tämän kauden osalta keskinäisten pelien voitot ovat nyt tasan, sillä FC Honka voitti ensimmäisen kohtaamisen toukokuun alussa Suomen Cupin välierissä.

Lauantain ottelu oli Punamustilta vahva esitys ja voittolukemia 3-1 voitiin hyvällä syyllä pitää ansaittuina. Ottelu eteni lähes alusta loppuun kotijoukkueen komennossa. Punamustien maaleista vastasivat lauantaina Hanne Ojanperä ja kahdesti osunut Iina Salmi. Hongan ainoan maalin teki Riikka Hannula.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Tapiolassa kertaalleen. Silloin Honka vei sarjapisteet 3-2-voitolla noustuaan kahdella loppuhetkien maalilla tasoihin ja ohi. Punamustien maaleista vastasivat tuolloin Sanni Franssi ja Linda Ruutu. Hongan nykyjoukkueesta maalinteossa onnistui voitto-osuman iskenyt Nea-Stina Liljedahl.

”Ihan uusi ottelu”

Punamustat lähtivät lauantaina otteluun edellisen kohtaamisen tappiosta sisuuntuneena, mutta tällä kertaa on Hongan vuoro tulla peliin tappio niskassaan. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen ei kuitenkaan koe asetelman kääntyneen täysin päälaelleen.

– Olen miettinyt tuota asetelmaa, enkä sanoisi noin. Viime vuonna me hävisimme vastaavan pelin Tapiolassa. Tämä on siis nyt revanssin paikka myös niin päin. Lähdemme nyt hakemaan pisteitä Espoosta.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari muistuttaa, että keskiviikon peli on jälleen oma ottelunsa, joten lauantain kohtaamista ei voi enää liikaa miettiä. Myös pelialusta on keskiviikkona erilainen, sillä nyt pelataan Myyrmäen tekonurmen sijaan nurmikentällä. Vaikka hyvä luonnonnurmi auttaa valmentajien mukaan myös Punamustia, tuo se peliin jälleen yhden uuden elementin.

– Tämä on taas ihan uusi ottelu. Nyt pelataan luonnonnurmella ja siellä kenttä on yleensä ollut hyvässä kunnossa. Se on tietysti hyvä asia, mutta kyseessä on kuitenkin vieraskenttä, Jaakonsaari tuumi.

Jaakonsaaren mukaan Honka tulee mahdollisesti kokeilemaan keskiviikkona jotain uusia keinoja Punamustien haastamiseen. Myös Väisänen uskoo, että Honka lähtee toiseen kohtaamiseen hieman uusin eväin.

– Honka lähtee varmasti yrittämään jotain uutta. Yksi mahdollisuus on se, että he vetäytyvät ja luottavat täysin vastahyökkäyksiin. Toisaalta he voivat myös lähteä heti ylhäällä kovaan prässiin ja luottavat siihen, että he saavat riistettyä pallon ja pääsevät nopeammin maalintekopaikkoihin.

Edellisen kohtaamisen voittaneella PK-35 Vantaalla ei ole samanlaista tarvetta muutoksille. Punamustat luottaa edelleen omaan tekemiseensä, mutta samalla joukkue on valmiina reagoimaan Hongan mahdollisiin muutoksiin.

– Meidän pitää varautua siihen, mitä Honka tulee tekemään. Sitä meidän pitää käydä pelaajien kanssa läpi. Mitään isoja muutoksia emme lähde tekemään, mutta avauskokoonpanoon saattaa tulla jotain muutoksia. Tähän asti niitä on tapahtunut joka pelissä, ja mahdollisesti tapahtuu nytkin. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty, Väisänen totesi.

Punamustat pelaa tilanteen kerrallaan

Väisäsen mukaan Punamustien on keskityttävä uuteen otteluun huolella. Lauantain tuloksella ei ole enää mitään merkitystä. Väisänen muistuttaa myös Hongan olevan laadukas joukkue, jota ei ole varaa väheksyä.

– Honka on hyvä joukkue. Jos annamme tilaa, he alkavat varmasti pelaamaan. Viime pelissäkin Hongalla oli hyviä hyökkäyksiä, joista pari päättyi jopa maalintekopaikkoihin. Hyvällä onnella he olisivat voineet tehdä maalit niistä. Emme voi lainkaan aliarvioida heitä. Sellaisella asenteella meidän on lähdettävä peliin.

– Tämä on taas ihan erillinen peli, ja nyt keskitymme vain siihen. Menemme tekemää hyvin töitä ja voittamaan peliä. Lähdemme pelaamaan tilanne kerrallaan. Jos hoidamme yksittäiset tilanteet, meillä on hyvä mahdollisuus voittaa koko ottelu, Väisänen pohti.

– Avainasia on se, että keskitymme kunnolla tähän peliin. Se voi olla hieman vaikeaa, kun peli tulee näin nopeasti edellisen ottelun perään. Jos kuitenkin onnistumme siinä, on meillä hyvät lähtökohdat otteluun. Pelin aikana voi tietysti aina tapahtua mitä tahansa. Jalkapallo on siltä osin hieno peli, että mikään ei ole ennalta varmaa, Jaakonsaari tuumi.

Myös Punamustien alkukauden tehopelaajiin lukeutunut Iina Salmi odottaa keskiviikon ottelusta kovaa peliä. Salmen mukaan alusta tuo peliin oman lisämausteensa, sillä Punamustat ei käy totuttelemassa luonnonnurmeen ennen keskiviikon ottelua. Lisäksi Salmi muistuttaa, että Honka ei varmasti halua hävitä Punamustille toista kertaa lyhyen ajan sisään.

– Tiedämme hyvin, millainen joukkue Honka on. He voittivat viime viikolla cupin, joten heillä oli ennen lauantain peliä yksi peli alla. Olimme ehkä siinä pelissä vähän tuoreemmalla jalalla. Emme voi yhtään aliarvioida Honkaa. Luulen heidän olevan nyt tosi sisuuntuneita, ja kotikentällään he ovat muutenkin olleet hyviä.

Joukkueen terveystilanne on keskiviikon ottelun alla varsin hyvä. Joukkueen pitkään sivussa ollut kapteeni Pirjo Leppikangas kärsii flunssasta, mutta hän palaa toivottavasti kokoonpanoon viimeistään viikonloppuna. Maajoukkueleirillä polveaan loukannut maalivahti Velma Oikarinen ja jalkavaivoista kärsinyt Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan ovat hiljalleen kuntoutumassa pelikuntoon. Jaakonsaari saatetaan saada jo keskiviikkona mukaan Espooseen.

FC Honka-PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 10.6. klo 18.30 alkaen.