UUTISET

Sanni Franssi: Alkukausi mennyt todella hyvin

5.6.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkueen hyökkääjä Sanni Franssi on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. Punamustat jakaa sarjan kärkipaikan Pallokissojen kanssa, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet ottelun enemmän.

Punamustien alkukausi on sujunut mallikkaasti, sillä joukkue on voittanut kaikki kuusi otteluaan vakuuttavalla maalierolla. Franssi myöntää kauden alkaneen hyvin, mutta muistuttaa, että sarjataulukosta ei vielä kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä.

– Alkukausi liigassa on mennyt tosi hyvin. Satsaamme siihen nyt täysillä. Ei pidä kuitenkaan liikaa tuijotella tilastoja. Mitä tahansa voi tapahtua ja mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa. Jokaiseen peliin pitää keskittyä kunnolla.

Franssi on tyytyväinen myös omaan alkukauteensa, vaikka maaleja ei olekaan syntynyt viime kauden tahtiin. Viime kaudella Franssi iski peräti 19 maalia, jotka oikeuttivat maalipörssin toiseen sijaan. Tällä kaudella osumia on syntynyt toistaiseksi vain yksi, mutta se selittyy osittain Punamustien pelitavallisilla muutoksilla.

– Tilastojen valossa alkukauteni ei ehkä ole ollut niin vakuuttava kuin viime vuonna, mutta olen ollut ihan tyytyväinen omiin peliesityksiin. Olen ehkä tehnyt tällä kaudella vähän erilaista duunia. Nyt pitää vain jatkaa omaa peliä ja luottaa omaan tekemiseen. Eiköhän se ala sitten näkyä tilastoissakin.

Pelitapaa viilattu viime kaudesta

Punamustat on vienyt tällä kaudella pelaamistaan aiempaa selkeämmin pallonhallinnan suuntaan. Vastaavasti moni vastustaja on vetäytynyt Punamustia vastaan alas puolustamaan, jolloin puolustuslinjan taakse ei jää paljoa tilaa pystyjuoksuille. Franssin mukaan se on muuttanut myös hänen omaa pelaamistaan.

– Viime kaudella tuli aika paljon maaleja juoksupalloista ja yksin läpi –tilanteista. Viime kauteen verrattuna pelin luonne on vähän muuttunut, mutta alkukausi on ollut ihan mielenkiintoinen. Nyt pitää olla vahvempi pallollisena: pitää pystyä suojaamaan ja pitämään palloa ja pelaamaan esimerkiksi seinäsyöttöjä pienessä tilassa.

PK-35 Vantaan tavoitteena on luonnollisesti uusia viime kauden Suomen mestaruutensa. Lisäksi Punamustat pääsee elokuussa mittaamaan tasonsa myös kansainvälisissä otteluissa.

– Mestarien liigassa tavoite on mielestäni päästä lohkovaiheesta jatkoon. Sitä ei ole vielä yhdessä linjattu, mutta itse näkisin sen niin, Franssi tuumi.

Franssin tavoitteet liittyvät enemmän joukkueen menestymiseen kuin omiin suorituksiin. Naisten A-maajoukkueessa hän haluaisi kuitenkin saada enemmän vastuuta. Toistaiseksi Franssilla on tilillään kolme A-maaottelua. Viime perjantaina hän oli maajoukkueen mukana Norjassa, mutta jäi tällä kertaa ilman peliaikaa.

– Toivottavasti saisin sielläkin hiljalleen minuutteja. Kahteen viime peliin en ole pelannut maajoukkueessa. Yritän vakuuttaa sielläkin valmentajan, että minuutteja alkaisi tulla. Sen eteen pitää tehdä tosi kovaa töitä, sillä maajoukkueessa on aika kovia hyökkääjiä. Kaikki pelaavat ulkomailla ja kilpailu on tosi kovaa.

Honka kohdataan kahdesti

Punamustat kohtaa lauantaina Hongan Myyrmäessä. Uusi kohtaaminen on edessä jo keskiviikkona, kun joukkueet iskevät yhteen Tapiolassa. Franssin mukaan joukkueen on siis opittava lyhyellä aikavälillä vastustajan pelaamisesta.

– Se on aika mielenkiintoinen tilanne, että sama vastustaja tulee vastaan kahdesti lyhyen ajan sisään. Toisaalta se on hyvä, että pystymme heti katsomaan, mikä lauantain pelissä on onnistunut ja mitä pitää parantaa keskiviikkoa varten. Sitten pääsemme heti kokeilemaan, miten se toimii ja olemmeko oppineet.

Honka on Punamustille jo ennestään tuttu vastustaja, sillä joukkueet ovat pelanneet vuodesta toiseen vastakkain Naisten Liigassa. Lisäksi joukkueet kohtasivat kuukausi sitten Suomen Cupin välierässä. Silloin Honka haki Myyrmäestä vierasvoiton ja eteni loppuotteluun.

– Honka on tosi hyvä vastahyökkäysjoukkue. Siellä on tosi nopeat hyökkääjät. Hongalla on muutenkin mielestäni vahva joukkue, vaikka heidän alkukautensa ei ole ehkä mennyt niin hyvin kuin he olisivat toivoneet. Viime kaudella ja cupin ottelussa kuitenkin nähtiin, että he tulevat meitä vastaan hyvällä asenteella. Täysiä pitää siis pelata.

-Uskon, että meillä on vähän hampaankolossa siitä viime cup-pelistä. Lähdetään aikamoisella asenteella molempiin matseihin, Franssi totesi.

PK-35 Vantaa-FC Honka pelataan lauantaina 6.6. klo 16.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot