UUTISET

Lucas Garcia – Myyrmäen Messi

4.6.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen Lucas Garcia Lopez on viihdyttänyt katsojia alkukauden otteluissa. Argentiinalaispelaaja kärsi alkukaudesta pienestä loukkaantumisesta, jonka johdosta hän toistaiseksi päässyt avauskokoonpanoon vain kahdesti. Kaikkiaan Myyrmäen Messi on pelannut neljässä ottelussa.

Pelaamissaan otteluissa Garcia on kuitenkin jo osoittanut olevansa vaikea pideltävä Ykkösen puolustajille. Viime viikonloppuna Mikkelissä myös MP:n päävalmentaja Ilkka Mäkelä tuskaili, miten vaikeaa argentiinalaisen pysäyttäminen on. Liukasliikkeinen ja taitava Garcia on varmasti yksi sarjan mielenkiintoisimmista ja viihdyttävimmistä pelaajista.

Garcia aloitti pelaamisen Estudiantes la Platan akatemiassa, jossa hän vietti kolme vuotta. Ykkösjoukkueeseen hän pääsi puoleksi vuodeksi ennen kuin siirtyi Guarani Antonio Francoon. Siellä hän pelasi peräti viisi vuotta. Sen jälkeen edessä oli uusi etappi elämässä, kun Garcia siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille. Osoitteeksi valikoitui Romania, missä hän pelasi kolme vuotta FC Ceahlăul Piatra Neamțin riveissä.

Viime elokuussa Garcia siirtyi Suomeen ja Honkaan kahdeksi kuukaudeksi. Loukkaantumisen vuoksi hän ehti pelata Hongassa vain muutaman ottelun. Talven Garcia vietti Argentiinassa, kunnes palasi huhti- ja toukokuun vaihteessa Suomeen.

”Romanian Messi”

FC Ceahlăul Piatra Neamt oli Garcian ensimmäinen seura ulkomailla. Romania valikoitui aikoinaan osoitteeksi osittain työlupasyistä. Romaniaan siirtyminen oli argentiinalaiselle vaivatonta.

– Byrokratiasyistä Romania oli yksi niistä maista, johon saatoin siirtyä. Se oli minulle hyvä mahdollisuus pelata ulkomailla ja siirtyä Eurooppaan, Garcia kertoi.

Garcia oli tyytyväinen aikaansa Romaniassa. Kolmen siellä vietetyn vuoden aikana turhauttavaa oli vain eräällä valmistautumiskaudella tullut nilkkavamma, joka piti Garcian sivussa lähes koko kauden.

Garcia sai Romaniassa nopeasti lempinimen ”Romanian Messi” tehtyään heti ensimmäisissä otteluissaan maalin taidokkaalla viimeistelyllä.

– Tein heti alussa tyypillisen messimäisen maalin. Sen maalin jälkeen he alkoivat kutsua minua Romanian Messiksi, Garcia nauroi.

Garcian jalkaa koristava tatuointi sen sijaan muistuttaa toisesta argentiinalaissuuruudesta. Hänellä on nimittäin Diego Maradonan nimikirjoitus tatuoituna vasempaan pohkeeseensa.

– Maradona on idolini ennen Messiä. Ehkä tarvitsen kohta myös Messi-tatuoinnin! Jalassani on tosin jo myös Mestarien liiga –pallo Messin maalipörssin voiton kunniaksi.

Muut espanjankieliset auttavat

Garcia kertoo sopeutuneensa hyvin Suomeen ja joukkueeseen. Hän yrittää parantaa omia suorituksiaan koko ajan ja auttaa sen myötä joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin. Garcian mukaan joukkue etenee peli kerrallaan ja yrittää valmistautua jokaiseen otteluun mahdollisimman hyvin.

Punamustien riveissä pelaavat myös espanjalaiset Pablo Couñago, Carlos Portela, Yerai Vilaboa ja Mateo Miguez. Lisäksi joukkueen valmennustiimiin kuuluva Jose Riveiro on espanjalainen. Garcian mukaan muut espanjankieliset ovat auttaneet sopeutumisessa.

– Totta kai siitä on ollut iso apu. Tulen hyvin toimeen kaikkien pelaajien kanssa, mutta sama kieli tietysti auttaa. Tällä hetkellä en vielä täysin pysty kommunikoimaan englanniksi, joten on hyvä, että myös valmentaja puhuu samaa kieltä.

Garcia on muutenkin viihtynyt hyvin Suomessa. Hänen mukaansa täällä on rauhallista ja ihmiset ovat mukavia. Myös suomalainen ruoka on maistunut hyvin.

– Ihmiset ovat täällä aika rentoja. He eivät painosta turhaan, vaan antavat muiden tehdä työnsä rauhassa. Se on erilaista kuin Romaniassa ja Argentiinassa, missä kaikki on monimutkaisempaa – niin jalkapallossa kuin elämässä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot