UUTISET

Punamustat palasi voittojen tielle

1.6.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue palasi sunnuntai-iltana voittokantaan miesten Ykkösessä. Punamustat kaatoi Mikkelin Palloilijat vieraissa maalein 0-2 ja nousi sarjataulukossa toiseksi. Nousijajoukkue MP oli aloittanut kautensa hyvin, mutta vieraat hakivat sunnuntaina hyvällä esityksellä selkeän voiton.

Punamustat joutui järjestelemään puolustuksensa hieman uusiksi, sillä Kim Raimi oli edelleen loukkaantumisen vuoksi sivussa ja Shakir Redjepi sekä edellisessä ottelussa topparina pelannut Riku Heinonen kärsivät pelikieltoaan. Poissaolojen myötä Kosta Manev siirtyi laitapuolustajan tontilta Biran Jengin rinnalle toppariksi.

Sunnuntai-iltana puolustuslinjassa nähtiin myös kaksi nuorta pelaajaa, sillä Bob Diasonama aloitti oikeana puolustajana ja Altim Ademaj vasemmalla. Molemmat tekivät ensiesiintymisensä miesten Ykkösessä ja esiintyivät heti edukseen.

Mikkelin urheilupuiston nurmi oli varsin epätasainen, mikä vaikeutti hieman Punamustien pelaamista. Syötöt pomppivat kentällä tavallista enemmän, mutta vierasjoukkue ei jäänyt murehtimaan sitä. Etenkin joukkueen ulkomaalaispelaajat tuntuivat viihtyvän nurmikentällä mainiosti.

Garcia lähes pitelemätön

Ottelu eteni vahvasti vierasjoukkueen komennossa. Punamustat onnistui jo avausjaksolla luomaan useita hyviä maalintekotilanteita. Etenkin Lucas Garcia tuntui jatkuvasti olevan mahdoton pideltävä MP:n oikealle laitapuolustajalle Jiri Haikoselle. Garcia harhautti Haikosen kerta toisensa jälkeen ja oli laidallaan alati vaarallinen. Garcia oli avausjaksolla lähellä myös maalintekoa, mutta laukaus kilpistyi tolppaan.

Punamustat siirtyi lopulta johtoon ottelun 39. peliminuutilla. Diasonama keskitti pallon rangaistusalueelle Mateo Miguezille, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuunsa. Mateo livahti kahden mikkeliläispelaajan välistä ja sijoitti pallon takakulmaan.

Kotijoukkue MP pääsi avausjaksolla hätyyttelemään vieraiden maalia muutamassa erikoistilanteessa, mutta muuten kotijoukkueen maalipaikat jäivät varsin vähiin. Mikkeliläisten vaarallisin maalintekopaikka avausjaksolla oli niukasti ohi maalin painunut vapaapotku. Taukoa lähdettiin siis viettämään Punamustien 0-1-johdossa.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain seitsemän minuuttia, kun vieraille tuomittiin rangaistuspotku. Garcia eteni pitkän kuljetuksensa päätteeksi aina rangaistusalueelle asti ja MP-puolustaja joutui kaatamaan liukasliikkeisen argentiinalaisen. Pallo vietiin pilkulle, josta Pablo Couñago ei epäonnistunut. Kokenut espanjalaishyökkääjä sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja vei Punamustat kahden maalin johtoon.

0-2-maalin jälkeen MP pääsi pariin otteeseen yrittämään maalintekoa. Maaliviivaa lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, sillä Jeng ehti päineen pallon tielle. Kyseistä tilannetta lukuun ottamatta mikkeliläisten maalintekopaikat jäivät toisella jaksolla hieman puolittaisiksi. Lisäosumia ei enää nähty, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet Mikkelistä maalein 0-2.

Harmillista ottelussa oli ainoastaan Manevin avausjaksolla saama keltainen kortti. Varoitus oli Maneville kauden neljäs, joten hän joutuu seuraamaan ensi viikonlopun EIF-ottelun sivusta varoitustilin täyttymisen vuoksi.

Punamustat hereillä heti alusta lähtien

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Edellinen ottelu jätti Punamustille paljon hampaankoloon, joten sunnuntain voitto oli nyt erityisen tärkeä. Kuqin mukaan voitto ei irronnut helposti, mutta koko joukkue teki kovasti töitä sen eteen.

Punamustat oli Mikkelissä hereillä heti ensimmäisistä minuuteista lähtien ja Kuqin mukaan vieraat olisivat voineet johtaa ottelua jo tauolla useammalla maalilla.

– Pelasimme erittäin hyvän pelin. Olimme heti alkuvihellyksestä lähtien hyvin hereillä. Aloitimme hyvin ja loimme paljon tilanteita jo avausjaksolla. Lucas osui tolppaan ja lisäksi meillä oli pari muutakin paikkaa, Kuqi totesi.

Etenkin joukkueen ulkomaalaispelaajat tuntuivat olevan huonollakin nurmikentällä kuin kotonaan. Etenkin Garcia oli sunnuntaina hyvällä pelipäällä. Mikkeliläiset yrittivät useaan otteeseen pysäyttää argentiinalaisen etenemisen jopa kahden tai kolmen pelaajan voimin, mutta Garcia ohitti puolustajat kerta toisensa jälkeen. Myös Kuqi kehui ottelun parhaaksi valitun Garcian esitystä.

– Lucas oli tänään ihan ylivoimainen, ihan pysäyttämätön. Hän teki paljon hyviä juttuja. Lucas oli tänään ihan eri pelaaja kuin tekonurmella. Sen näki jo viikolla, kun harjoittelimme nurmella.

Kuqi oli mielissään myös nuorten pelaajien otteista. Laitapuolustajien tonteilla pelanneet Diasonama ja Ademaj tekivät kumpikin debyyttinsä Ykkösessä ja pelasivat heti täydet 90 minuuttia. He saivat mahdollisuutensa ja käyttivät sen hienosti hyväkseen.

– Olen erittäin tyytyväinen nuorten poikien esitykseen. Tämä oli heille ensimmäinen peli Ykkösessä, ja vielä vieraskentällä, mutta molemmat pärjäsivät erittäin hyvin, Kuqi kehui.

Kuqille mukava paluu Mikkeliin

Ottelu oli Kuqille erityinen, sillä hän palasi vanhaan kotikaupunkiinsa. Kuqin mukaan yleisössä oli sunnuntaina paljon tuttuja paikalla ja hän sai Mikkelissä lämpimän vastaanoton.

– Tässä oli vähän erilainen fiilis kuin tavallisessa sarjapelissä. Minulla on paljon hyviä muistoja Mikkelistä ja urani on alkanut täältä. Tänne oli mukava palata ja nähdä vanhoja tuttuja.

Kuqi pelasi aikoinaan MP:n riveissä Veikkausliigaa ja työskenteli samalla Mikkelin urheilupuistossa.

– Täällä pelatessani tein samalla töitä ”Urskissa”. Olin aina paikkaamassa kenttää ja putsaamassa katsomoa. Minulla on täältä paljon erityisiä muistoja, Kuqi naureskeli.

– Edellisestä vierailustani on kulunut jo paljon aikaa, mutta stadionilla ei ollut muuttunut oikeastaan mikään. Ainoastaan vierasjoukkueen pukukopissa en ollut ennen käynyt, mutta nyt tuli sekin koettua.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat jälleen ensi viikonloppuna. Silloin joukkue saa vieraita Tammisaaresta, kun Ekenäs IF saapuu Vantaalle. PK-35 Vantaa-EIF pelataan sunnuntaina 7.6. klo 18.30 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

MP-PK-35 Vantaa 0-2 (0-1)

”Olen erittäin tyytyväinen nuorten poikien esitykseen. Tämä oli heille ensimmäinen peli Ykkösessä, ja vielä vieraskentällä, mutta molemmat pärjäsivät erittäin hyvin.”