Download

Huomenna vastassa MP

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue matkaa huomenna Etelä-Savon maakuntakeskukseen Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi. Mikkeli on perinteinen jalkapallokaupunki ja myös kaupungin tämänhetkinen ykkösseura täyttää tänä vuonna jo 86 vuotta.

MP:n menestysvuodet osuivat 1970-luvun alkuun, jolloin seura voitti Suomen Cupin kahtena vuonna peräkkäin ja saavutti kahdesti SM-hopeaa. Menestyksen myötä MP pääsi kokeilemaan siipiään myös Euroopan kentillä. 1970-luvun saavutusten lisäksi MP:llä on palkintokaapissaan myös kaksi mitalia Veikkausliigan aikakaudelta. Mikkeliläiset sijoittuivat pääsarjassa pronssille vuonna 1990 ja hopealle vuotta myöhemmin.

Veikkausliigassa MP on pelannut viimeksi kaudella 1996. Kaikkiaan sillä on kuitenkin takanaan peräti 25 kautta Suomen korkeimmalla sarjatasolla. 2000-luvulla MP:n sarjataso on vaihdellut Ykkösen ja Kakkosen välillä. Ykkösessä MP pelasi viimeksi kaudella 2010. Sen jälkeen mikkeliläisseura pelasi Kakkosta yhtäjaksoisesti neljä vuotta.

MP palasi kevättalvella muutaman vuoden tauon jälkeen Ykköseen. Paikka avautui, kun MyPa jäi ilman liigalisenssiä ja Ilves nostettiin sen tilalle Veikkausliigaan. Vapautunutta Ykkösen paikkaa tarjottiin MP:lle, joka tarttui haasteeseen. Valmistautumisaika jäi lyhyeksi, mutta jo alkukauden tulokset osoittavat, että Mikkelissä on jalkeilla kilpailukykyinen joukkue.

Kuqi palaa Mikkeliin

Mikkeli on etenkin Punamustien päävalmentajalle Shefki Kuqille tuttu kaupunki. Kosovosta Suomeen muutettuaan Kuqin perhe asettui asumaan juuri Mikkeliin, jossa Shefki aloitti myös pelaajauransa. Hän pelasi ensin yhden onnistuneen kauden Mikkelin Kissojen riveissä ennen kuin siirtyi Mikkelin Palloilijoihin. Kuqi kantoi MP:n paitaa kausina 1995-1996 kaikkiaan 50 ottelussa ja teki niissä kymmenen maalia.

Sunnuntai-illan ottelu pelataan Mikkelin perinteissä urheilupuistossa. Lähes satavuotias urheilupyhättö tunnetaan mikkeliläisten keskuudessa tuttavallisemmin nimellä ”Urski”. Stadionin katsojakapasiteetti on 7000.

Urheilupuiston yleisöennätys on vuodelta 1993. Silloin MP:n ja Tampereen Palloveikkojen välistä Veikkausliigan ottelua seurasi lähes 6700 katsojaa. Huomenna ei välttämättä ylletä samanlaisiin lukemiin, mutta Mikkelissä on mitattu sarjatasosta riippumatta usein mukavia yleisömääriä.

MP-PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 31.5. klo 18.30 alkaen Mikkelin urheilupuistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com