20150525 174238

Hanne Ojanperä tyytyväinen alkukauteen

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue on aloittanut kautensa Naisten Liigassa vakuuttavasti. Kuudesta ottelustaan se on voittanut jokaisen komealla maalierolla 21-3. Punamustien maaleista viisi on kirjattu Hanne Ojanperän nimiin. Ojanperä myöntää, että hänen oma alkukautensa on sujunut hyvin.

– Mielestäni olen saanut hyvin vastuuta, mikä on tuonut lisää itsevarmuutta. Sen myötä pelit ovat menneet paremmin ja maalejakin on tullut.

Kun koko joukkueen peli sujuu, on yksilöidenkin helpompi onnistua. Ojanperän mielestä mukaan joukkueen alkukausi on sujunut hyvin niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

– Mielestäni olemme pelanneet tosi varmaan peliä. Olemme pelanneet omaa peliämme ja sen kautta on tullut voittoja. Parissa pelissä vastustaja on mennyt ensin johtoon, mutta olemme silti pystyneet pitämään oman pelimme ja voittaneet lopulta. Mielestäni olemme pelanneet tosi hyvin.

Punamustat juhli viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta. Siihen ei ole kuitenkaan tuudittauduttu, vaan joukkue haluaa vielä parantaa viime kaudesta. Ojanperän mukaan siinä on myös onnistuttu, sillä joukkueen pelissä on näkynyt selviä kehityksen merkkejä.

– Olemme vieneet omaa peliämme vielä enemmän eteenpäin. Se on tietysti aina helpompaa, kun meillä on pysynyt melko sama porukka kasassa. Nyt olemme ehkä pystyneet pitämään hyvin palloa ja olemme saaneet pidempiä hyökkäyksiä. Emme ole pitäneet palloa vain omalla kenttäpuoliskollamme, vaan olemme hallinneet sitä myös hyökkäysalueella.

Valmennuksella on luonnollisesti ollut tärkeä rooli joukkueen ja pelaajien kehittymisessä. Punamustien pelaajat ovat sisäistäneet joukkueen pelitavan hyvin, mikä on näkynyt myös tuloksissa.

– Valmennus on tehnyt todella hyvää ja pitkäjänteistä työtä. Kaikesta näkee, miten motivoituneita ja sitoutuneita he ovat tähän joukkueeseen. He ovat tuoneen tämän pelitavan joukkueellemme ja tehneet pitkäjänteisesti töitä sen eteen, Ojanperä kiitteli.

Pelitapa jo alitajunnassa

Ojanperän mielestä Punamustat on hyötynyt paljon siitä, että joukkueessa ei tapahtunut talven aikana suuria muutoksia. Vaihtuvuus oli pientä, joten joukkue on päässyt jatkamaan siitä, mihin se viime kauden päätteeksi jäi.

– Se on auttanut tosi paljon. Pelaajat tuntevat toisensa ja tietävät pelitavan. Se ei ole enää mikään paperille piirretty juttu, vaan alkaa mennä jo alitajuntaan. Silloin on tietysti helpompi pelata yhteen muiden pelaajien kanssa, Ojanperä totesi.

Moneen muuhun Naisten Liigan joukkueeseen nähden Punamustilla on myös laaja pelaajamateriaali. Peleissä ja harjoituksissa on aina riittävästi pelaajia, ja jokaiselle pelipaikalle löytyy useita hyviä vaihtoehtoja. Ojanperän mukaan se on joukkueelle iso apu.

– Jo alkukaudesta on ollut monia loukkaantumisia, mutta laajan pelaajaringin hyvä puoli näkyy siinä, että meillä on silti ollut käytettävissä paljon laadukkaita pelaajia. Meillä on ollut tilalle aina yhtä hyviä pelaajia, joten olemme pystyneet pitämään tasomme pelistä toiseen. Pystymme myös kierrättämään pelaajistoa, jotta pelaajat eivät ylikuormitu.

Myös Ojanperä on kärsinyt viime vuosina lukuisista loukkaantumisista, jotka ovat usein pilanneet lähes koko kauden. Nyt Ojanperä on kuitenkin pysynyt kunnossa ja pelit ovat sujuneet hyvin.

– Yksi tämän kauden tavoitteista on ollut pysyä terveenä. Viime kausi meni monen muun kauden tavoin vähän ohi. Nyt tuntuu tosi hyvältä, että olen pystynyt pelaamaan.

”Hyvä ympäristö pelata jalkapalloa”

Elokuussa Punamustia odottavat myös Mestarien Liigan ottelut. Tällä hetkellä keskittyminen on täysin kotimaan sarjapeleissä, mutta Ojanperän mukaan myös kansainvälisiä otteluita ehditty jo miettiä.

– Olemme koko ajan puhuneet, että haluamme viedä oman pelityylimme myös kansainvälisiin peleihin. Pyrimme siihen, että olemme kansainvälisellä tasolla ja pystymme sielläkin pelaamaan omaa peliämme.

Ennen Vantaalle siirtymistään Ojanperä ehti pelata Naisten Liigaa myös pietarsaarelaisessa FC Unitedissa ja Kokkola F10:ssä. Nyt kolmatta kauttaan Punamustissa pelaavan Ojanperän mielestä PK-35 Vantaa on jalkapalloilijalle hyvä ympäristö.

– Täällä pyritään luomaan sellainen ympäristö, että pelaaminen olisi Suomen tasolla mahdollisimman ammattimaista. Se näkyy jo pelaajamäärässäkin, että pelaajat haluavat tulla tänne. Valmennus on tehnyt hyvää työtä ja Vantaa on tarjonnut hyvän ympäristön pelata jalkapalloa. Lisäksi joukkueen medianäkyvyys on varmasti tälläkin kaudella paljon isompaa kuin monilla muilla joukkueilla.