IMG 20150528 WA0000

Punamustien maajoukkuenaisten kuulumisia

Kolme PK-35 Vantaan pelaajaa matkasi tänään naisten A-maajoukkueen mukana Norjaan. Punamustien Sanna Saarinen, Linda Ruutu ja Sanni Franssi ovat mukana, kun Suomi kohtaa huomenna Norjan Drammenissa. Tavoitimme maajoukkuenaisemme keskiviikkona Eerikkilän leiriltä ja kyselimme kuulumisia.

Mitä Eerikkilään kuuluu?

– Ihan hyvää. Pidimme jo eilen kahdet harjoitukset, joten tänään treenit olivat aika iisit, Saarinen vastasi.

– Eilen oli tosiaan aika tiukka päivä, mutta tänään vähän kevyempi, Ruutu täydensi.

Eerikkilä on tullut kolmikolle tutuksi niin nuorten kuin naistenkin maajoukkueleireillä. Urheiluopiston olosuhteet ovat hyvät ja alkuviikosta maajoukkue on päässyt harjoittelemaan mukavan aurinkoisessa säässä.

– Tämä on hyvä leiripaikka. Olosuhteet ovat aina hyvät. Täällä treenikentät ovat lähellä, joten aikaa ei mene matkustamiseen, kolmikko tuumi.

Saarinen on kahdellatoista ottelullaan kolmikon kokenein maajoukkue-edustaja. Ruudulla on A-maaottelukokemusta seitsemän ottelun verran. Franssilla on tilillään kolme naisten maaottelua.

Kolmikon mukaan maajoukkueleireille on aina mukavaa lähteä. A-maajoukkue on yhtenäinen ryhmä, jolla on hyvä joukkuehenki. Joukkueella on leireillä yhteistä tekemistä myös harjoitusten ulkopuolella. Helmikuussa Ruotsia vastaan A-maajoukkuedebyyttinsä tehneen Franssin mukaan joukkueeseen on ollut helppo tulla mukaan.

– En ole vielä ehtinyt olemaan hirveän kauaa mukana, mutta olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Taso on täällä tietysti kovempi, kun mukana on pelaajia ulkomailta. On hyvä päästä tänne treenaamaan.

– Maajoukkuetapaamisilta saa aina vähän lisäpontta tekemiseensä. Täällä on tosi kova tempo ja kilpailu, Saarinen totesi.

Joukkue matkasi Norjaan tänään aamupäivällä ja piti illalla vielä valmistavat harjoitukset. Huomenna Suomi kohtaa maaottelussa Norjan. Kotimaahan joukkue palaa heti lauantaina.

Perjantai-illan vastus on kova, sillä Norja on EM-kakkonen vuodelta 2013 ja valmistautuu parhaillaan kesän MM-kisoihin. Punamustien maajoukkuekolmikko odottaa mielenkiinnolla huomista ottelua.

– Norja on varmasti kova vastus. He pelaavat kesällä MM-kisoissa. Meillä on hyvä leiri alla, joten toivottavasti huomenna tulee myös peliminuutteja, Saarinen sanoi.

EM-karsinnat alkavat syksyllä

Naisten A-maajoukkue valmistautuu syksyllä alkaviin EM-karsintoihin. Suomi arvottiin samaan karsintalohkoon Espanjan, Irlannin, Montenegron ja Portugalin kanssa. Karsintaurakka alkaa syyskuussa kotiottelulla Montenegroa vastaan.

– Tasainen lohko. Espanja on varmaankin selvä ennakkosuosikki, mutta muista ei ole vielä kovin tarkkaa tietoa. Meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet vähintään kakkossijaan, jos hoidamme omat pelimme, Saarinen tuumi.

Ruutu on Saarisen kanssa samoilla linjoilla. Vaikka Espanja on etukäteen ajateltuna tasaisen lohkon suosikki, on Suomella Ruudun mielestä hyvät mahdollisuudet selviytyä kisoihin.

Punamustien kolmikko lähtee syyskuussa alkaviin karsintoihin selkein tavoittein. Jokainen haluaa luonnollisesti päästä pelaamaan maajoukkuepaidassa mahdollisimman paljon.

– Maajoukkueen kanssa tavoitteenamme on EM-kisapaikka. Henkilökohtaisesti haluan tietysti saada lisää vastuuta myös maajoukkueessa. Haluan saada minuutteja ja kehittää omaa peliäni. Se on aika itsestään selvä tavoite, Saarinen kertoi.

– Pidemmällä tähtäimellä haluan kehittyä avauskokoonpanon pelaajaksi. Toivottavasti vastuuta tulee myös Norjaa vastaan, Ruutu totesi.

Franssin henkilökohtaiset tavoitteet ovat hyvin samanlaisia.

– Pidemmällä tähtäimellä pyrin koko ajan kasvattamaan omaa vastuutani. Aluksi olisi saatava hiljalleen vähän enemmän minuutteja ja edetä siitä jopa avauksen pelaajaksi.

Myös Punamustien maalivahti Velma Oikarinen oli mukana Eerikkilän leirillä, mutta hän ei matkaa joukkueen mukana Norjaan.