UUTISET

Naiset hakivat vierasvoiton Kemistä

24.5.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa Naisten Liigassa, kun se kaatoi Merilappi Unitedin vieraskentällä Kemissä. Punamustat jatkaa sarjan ainoana pistemenetyksiltä välttyneenä joukkueena. Voitto kauden pisimmiltä vierasreissulta irtosi lopulta maalein 1-4.

Ottelu pelattiin rankoissa olosuhteissa, sillä Kemissä satoi päivän aikana rajusti vettä. Myös pelikenttä oli hieman huonossa kunnossa ja sinne oli muodostunut lammikoita. Olosuhteet olivat kuitenkin molemmille joukkueille samanlaiset, joten niistä ei ollut syytä valittaa.

Peli eteni vahvasti Punamustien komennossa. Vierasjoukkue piti palloa ja hallitsi peliä. Vaikeissakin olosuhteissa Punamustat onnistui pelaamaan omaa syöttöpeliään. Merilappi United sen sijaan vetäytyi pääsääntöisesti alas puolustamaan, mutta yritti ajoittain myös prässätä ylempää. Kotijoukkue onnistuikin pitkään pitämään vierailijat nollilla.

Punamustien hallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin iski kotijoukkue Merilappi United. Kemiläiset pääsivät katkaisemaan Punamustien poikittaissyötön ja Emma Heikkilä karkasi läpiajoon. Heikkilä ei tilanteessa erehtynyt, vaan siirsi Merilappi Unitedin 1-0-johtoon.

Maaliin johtanutta tilannetta lukuun ottamatta Punamustat onnistui pitämään vastustajansa poissa maalintekopaikoilta. Heikkilän maali jäi lopulta Merilappi Unitedin ainoaksi maalia kohti suuntautuneeksi laukaukseksi. Puolustuspeli on toiminut mallikkaasti koko kauden, sillä Punamustat on päästänyt kuudessa sarjaottelussaan vain kolme maalia.

Vierasjoukkue ei hermostunut takaiskumaalista, vaan jatkoi kärsivällisesti omaa pelaamistaan. Punamustat malttoi kierrättää palloa rauhassa ja etsiä tilaisuuksia maalintekoon. Vieraille avautuikin jo avausjaksolla muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Etenkin Sanna Saarisella ja Vilma Väisäsellä oli tilaisuutensa maalintekoon.

PK-35 Vantaa nousi kuitenkin tasoihin vielä juuri ennen taukovihellystä. Alkukaudesta Punamustien tehokkaimpiin pelaajiin lukeutunut Hanne Ojanperä pääsi nostamaan pallon maalivahdin yli aivan ensimmäisen jakson viime hetkillä. Taukoa lähdettiin siis viettämään tasalukemissa 1-1.

Ottelu eteni myös toisella jaksolla selvästi Punamustien komennossa. Lopulta vieraat ratkaisivat pelin tehokkaan 13-minuuttisen turvin. Punamustat sai ottelussa runsaasti kulmapotkuja ja 57. peliminuutilla ne tuottivat myös tulosta. Saarisen kulmapotku painui suoraan maaliin ja PK-35 Vantaa siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

Punamustien kolmas osuma syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Asialla oli toistamiseen Ojanperä, joka kiepautti itsensä vapaaksi ja pääsi laukomaan. Painava laukaus upposi aivan yläkulmaan ja vei vieraat jo 1-3-johtoon.

Loppulukemat 1-4 syntyivät ottelun 70. peliminuutilla. Tia Painilainen sai syötön takaviistoon ja laukoi pallon rangaistusalueen rajalta takakulmaan. Punamustien maalipaikoista huolimatta lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Kemistä etelään maalein 1-4.

Peli Punamustien hallussa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa päästyä Kemistä kotimatkalle kolmen pisteen kera. Hänen mukaansa paikkoja olisi ollut lisäosumiinkin, mutta voitto oli luonnollisesti tärkein asia.

– Peli oli täysin hallussamme. Maltoimme kierrättää kärsivällisesti ja hakea paikkaa. Oli hyvä, että saimme maalin vielä avausjakson loppuun ennen taukoa. Kopissa kävimme läpi omaa rauhallista peliämme ja mietimme, mitä pitää vielä parantaa. Meidän piti saada pelaajia maalille ja palloa maaliin. Toisella jaksolla saimme myös lisää vauhtia kentälle, kun Salmi, Hakala ja Parikka tulivat vaihdosta kehiin.

Vaikka Punamustat joutui ottelussa takaa-ajoasemaan, ei se Väisäsen mukaan vaikuttanut joukkueen pelaamiseen. Vierasjoukkue tiesi koko ajan pystyvänsä voittamaan ottelun.

– Emme hermostuneet vastustajan johtomaalista, sillä peli oli täysin hallussamme. Pelaajat uskoivat omaan tekemiseen ja siihen, että teemme oman pelaamisen kautta tarvittavat maalit. Maltoimme pelata, hakea paikkoja ja käytimme ne hyväksemme, Väisänen totesi.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari oli samoilla linjoilla.

– Maltoimme pelata kärsivällisesti omaa peliämme. Emme lähteneet roiskimaan, vaan saimme pelattua ajoittain pitkiäkin syöttökuvioita. Hyvä peli meiltä.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen sen sijaan kehui etenkin Paula Myllyojan jalalla pelaamista. Torjuntatöihin Myllyoja ei juurikaan joutunut, mutta Puttosen mukaan hän osallistui hyvin joukkueen pelaamiseen ja suoriutui ottelusta hyvin.

Punamustien ottelut Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina 6.6. Silloin on jälleen kotipelin vuoro, kun Myyrmäen jalkapallostadionilla vierailee paikallisvastustaja FC Honka.
Merilappi United-PK-35 Vantaa 1-4 (1-1)

”Peli oli täysin hallussamme. Maltoimme kierrättää kärsivällisesti ja hakea paikkaa. Oli hyvä, että saimme maalin vielä avausjakson loppuun ennen taukoa.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja
3 Tiia Peltonen
4 Vilma Väisänen (67´ Iina Salmi)
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi (73´ Eveliina Parikka)
8 Linda Ruutu
13 Sanna Saarinen (71´ Vilma Hakala)
15 Hanne Ojanperä
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Tia Painilainen

Vaihdossa:

10 Iina Salmi
11 Eveliina Parikka
20 Vilma Hakala
35 Velma Oikarinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot