UUTISET

Miehille kotitappio kärkiottelussa

24.5.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kärsi lauantaina harmittavan tappion, kun PS Kemi haki Myyrmäestä 0-1-vierasvoiton. Kyseessä oli miesten Ykkösen kärkiottelu, sillä piikkipaikan jakaneet joukkueet lähtivät otteluun tasapisteistä. Yli 70 minuuttia vajaalukuisena pelannut kotijoukkue joutui lopulta taipumaan tiukan kamppailun jälkeen.

Punamustat aloitti ottelun vahvasti ja otti pelin heti komentoonsa. Kotijoukkue piti palloa ja vei pelin painopisteen PS Kemin kenttäpuoliskolle. Punamustat sai syöteltyä ajoittain jopa kemiläisten rangaistusalueen sisälle, mutta kovin vaarallisille maalintekopaikoille kotijoukkue ei vielä tässä vaiheessa päässyt.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui vierailija PS Kemille. Cornelius Stewart pääsi Billy Ionsin vahvan nousun jälkeen yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen torjui.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin tilanne, joka muodostui ottelun käännekohdaksi. Punamustien toppari Shakir Redjepi kaatoi 18. peliminuutilla läpiajoon pyrkineen Stewartin ja erotuomari määräsi tilanteesta rangaistuspotkun. Lisäksi Redjepille tuomittiin tilanteesta ulosajo, joten Punamustat joutui vajaalle jo aikaisessa vaiheessa ottelua. Kemiläisten hyökkääjä Sasa Jovovic laukoi rangaistuspotkun keskelle maalia ja siirsi vieraat 0-1-johtoon.

Redjepin ulosajon myötä PK-35 Vantaa joutui tekemään hieman muutoksia ryhmitykseensä. Keskikentän pohjalla pelannut Riku Heinonen siirtyi Biran Jengin rinnalle toppariksi ja Mateo Miguez laskeutui hyökkäyksestä keskikentälle Carlos Portelan avuksi.

Ulosajosta huolimatta pelin kuva ei juuri muuttunut, sillä Punamustat piti kymmenelläkin miehellä palloa ja yritti löytää tilaa alas vetäytyneen PS Kemin puolustuksesta. Kemiläiset sen sijaan odottivat pallonriistoja ja olivat aina vastahyökkäykseen päästessään vaarallisia. Taukoa lähdettiin kuitenkin viettämään vieraiden 0-1-johtolukemissa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa jatkoi tasoitusmaalin metsästämistä ja onnistuikin luomaan muutamia kelvollisia maalintekopaikkoja. Viimeisistä ratkaisuista puuttui kuitenkin tarvittava terävyys. Etenkin Yerai Vilaboa ja Lucas Garcia onnistuivat muutamaan otteeseen murtautumaan rangaistusalueelle, mutta eivät kuitenkaan päässeet aivan parhaille laukaisusektoreille.

Punamustat siirtyi toisella jaksolla kolmen miehen puolustuslinjaan, joten PS Kemin vastaiskuille jäi enemmän tilaa. Toisen jakson alkupuolella Häkkinen joutui venymään Saku Kvistin kaukolaukauksen tielle. Myöhemmin Aliu Djalolla oli erinomainen maalintekopaikka, mutta laukaus painui maalin yli.

Vielä viimeisen kymmenen minuutin aikana vaihdosta kentälle tulleilla Garcialla ja Vili Lankisella oli tilaisuutensa, mutta kemiläisten maali pysyi edelleen koskemattomana. Vaikka molemmilla oli paikkansa lisäosumiin, ei kumpikaan lopulta onnistunut tekemään pelitilannemaalia. Sarjapisteet matkasivat siis lopulta rangaistuspotkumaalin turvin Kemiin lukemin 0-1.

Ulosajo muutti peliä

PK-35 Vantaan valmentaja Jose Riveiron mukaan ulosajo muutti peliä selvästi. Hänen mielestään kentällä nähtiin kaksi erilaista peliä: peli ennen ulosajoa ja peli sen jälkeen. Riveiron mukaan Punamustilla oli ensimmäisen viidentoista minuutin ajan hyvä ote kenttätapahtumista.

– Tasamiehistöin peli olisi todennäköisesti ollut täysin erilainen. Kontrolloimme peliä ja tempoa. Kun menetimme toisen keskuspuolustajistamme, jouduimme muuttamaan ryhmitystämme. Mateo laskeutui ”Caloin” rinnalle keskikentälle, minkä seurauksena menetimme hyökkäyspotentiaaliamme.

– Toisella jaksolla jatkoimme samalla tavalla ja kontrolloimme peliä. Saimme myös luotua muutamia maalintekopaikkoja. Meillä oli mahdollisuutemme ottaa tästä pelistä tasapeli. Hekin saivat muutamia vastahyökkäyksiä, mutta se on normaalia, sillä pelasimme yhden miehen vajaalla, Riveiro totesi.

Riveiron mukaan PS Kemi on fyysinen joukkue, jolla on muutamia laadukkaita pelaajia ja hyvä työmoraali. Etenkin Cornelius Stewart on vaarallinen pelaaja, mutta espanjalaisvalmentajan mielestä Punamustat saivat pidettyä hänet rangaistuspotkutilannetta lukuun ottamatta melko hyvin kurissa. Riveiron mukaan paljon Stewartia vastaan pelannut vasen puolustaja Kosta Manev hoiti tonttinsa hyvin.

Punamustien leirissä ei jäädä murehtimaan tappiota. Katseet käännetään heti tulevan viikonlopun vieraspeliin MP:tä vastaan.

– Nyt meidän pitää jatkaa työntekoa ja yrittää saada hyvä tulos Mikkelistä. Aloitamme uuden harjoitteluviikon ja yritämme unohtaa tämän pelin mahdollisimman nopeasti. Sarjassa pelataan vasta ensimmäisiä otteluita, Riveiro muistutti.

Lauantain ottelu verotti Punamustien puolustuspäätä kovalla kädellä, sillä Redjepi on ulosajon myötä kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa. Lisäksi Heinosen varoitustili täyttyi, mikä tietää yhden pelin huilia. Myös joukkueen kapteeni ja puolustuksen johtohahmo Kim Raimi kärsii jalkavammasta.

– Se oli mielestäni pahinta tässä ottelussa. Menetimme nyt Shakirin ja Rikun. Lisäksi Kimillä on edelleen ongelmia loukkaantumisten kanssa. Meidän pitää pyrkiä löytämään tilanteeseen ratkaisu ensi viikolla. Meillä on kuitenkin riittävästi pelaajia ongelman ratkaisemiseen. Emme voi etsiä selityksiä poissaoloista, vaan meidän on yritettävä voittaa Mikkelissä, Riveiro tuumi.

”Vaikea peli”

PK-35 Vantaan puolustuslinjassa jälleen hyvän ottelun pelannut Manev on Riveiron kanssa samoilla linjoilla.

– Saimme aika alussa punaisen kortin. Sen jälkeen vähän odottelimme ensimmäisen puoliajan loppumista, jotta pääsisimme tekemään jotain muutoksia ja sopimaan uuden systeemin. Lähdimme hakemaan tasoitusmaalia, mutta emme lopulta onnistuneet. Meillä oli paikkoja, mutta sille ei enää voi mitään.

Toisella jaksolla Punamustat siirtyi tasoitusta hakiessaan kolmen miehen alakertaan. Manevin mukaan se jätti PS Kemin vastahyökkäyksille tilaa etenkin laitoihin. PS Kemi ei kuitenkaan päässyt enää iskemään.

– Voi sanoa, että PS Kemi oli kovin vastustaja tähän mennessä. Tämä oli meille vaikea peli. Uskon kuitenkin, että ilman punaista korttia olisimme varmaan voittaneet, Manev totesi.

Riveiron tapaan myös Manev uskoo Punamustien kokoavan rivinsä ennen ensi viikonlopun MP-ottelua.

– Shakir ei pelaa punaisen kortin takia. Lucas ja Yerai sen sijaan ovat silloin varmaan jo paremmassa kunnossa, sillä he palasivat harjoituksiin vasta pari päivää ennen tätä peliä. Uskon, että saamme hyvän joukkueen jalkeille ja menemme hakemaan voiton.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 31.5., kun kohtaa vieraskentällä Mikkelin Palloilijat. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 7.6. Silloin Myyrmäen jalkapallostadionilla vierailee tammisaarelainen Ekenäs IF.


PK-35 Vantaa-PS Kemi 0-1 (0-1)

”Voi sanoa, että PS Kemi oli kovin vastustaja tähän mennessä. Tämä oli meille vaikea peli. Uskon kuitenkin, että ilman punaista korttia olisimme varmaan voittaneet.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev
5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
8 Mateo Miguez Adán (82´ Vili Lankinen)
10 Ymer Xhaferi (71´ Daniel Rantanen)
20 Biran Jeng
21 Yerai Vilaboa
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
33 Rasmus Kautto (58´ Lucas Lopez Garcia)
38 Pablo Couñago

Vaihdossa:

1 Samu Volotinen
7 Daniel Rantanen
14 Bob Diasonama
17 Vili Lankinen
19 Altim Ademaj
22 Lucas Lopez Garcia
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot