UUTISET

Miehillä lauantaina kärkiottelu Myyrmäessä

21.5.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue isännöi lauantaina kotikentällään Ykkösen kärkikamppailua, kun vieraaksi saapuu PS Kemi. Molemmat ovat keränneet kauden neljästä ottelustaan yhdeksän pistettä, mutta Punamustat pitää sarjan kärkisijaa hallussaan paremman maalieronsa turvin. Ottelu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 23.5. klo 16.00.

Punamustien alkukausi on sujunut mukavissa merkeissä. Joukkue on voittanut kolme ottelua ja kärsinyt vain yhden niukan tappion. Etenkin kotikentällään PK-35 Vantaa on ollut vahva, sillä se on voittanut molemmat kotipelinsä maalierolla 6-0. Viime sunnuntaina kaatui FC Jazzin lukemin 4-0.

Lauantain vastustaja PS Kemi sen sijaan on voittanut kauden molemmat vierasottelunsa. Avauskierroksella kemiläiset nappasivat 0-1-vierasvoiton toista sarjanousijaa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kolmannella kierroksella TPS kaatui Turussa komeasti lukemin 0-3. Kotiotteluissa PS Kemin tulokset ovat olleet kaksijakoisia, sillä tilillä on voitto Hakasta ja tappio JJK:lle.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat kaudelta 2011, jolloin PS Kemi pelasi viimeksi Ykkösessä. Sen jälkeen PS Kemi oli jo vuonna 2013 lähellä paluuta Ykköseen. Kemiläiset voittivat Kakkosen pohjoislohkon, mutta hävisivät nousukarsinnoissa HIFK:lle yhteismaalein 2-0. Vuotta myöhemmin PS Kemi ei jättänyt enää mitään jossiteltavaa, kun se voitti pohjoislohkon toistamiseen ja kaatoi nousukarsinnoissa Vasa IFK:n selvin yhteismaalilukemin 4-0.

Punamustien paras maalintekijä on neljästi osunut Pablo Couñago, joka iski viime ottelussa FC Jazzia vastaan hattutempun. Carlos Portela ja Yerai Vilaboa ovat kumpikin onnistuneet kahdesti maalinteossa. PS Kemin joukkueesta Washilly Tshibasu on tehnyt kolme maalia. Billy Ions ja Sasa Jovovic ovat osuneet kahdesti.

Edellä mainittujen hyökkäyspään pelaajien lisäksi PS Kemin riveistä löytyy myös muita mielenkiintoisia nimiä. Maalivahti Daniel Kollar pelasi viime kaudella Veikkausliigaa FC Hongassa ja hyökkäyspään Cornelius Stewart Vaasan Palloseurassa. Myös Janne Turpeenniemellä ja etenkin Kemin jalkapallokenttien omalla kasvatilla Tuomo Könösellä on runsaasti kokemusta liigapeleistä.

Kenties mielenkiintoisin nimi on kuitenkin portugalilainen keskikenttäpelaaja Aliu Djalo, joka siirtyi vuonna 2008 miljoonakorvauksella Chelseaan. Läpimurto Englannissa jäi kuitenkin lopulta tekemättä, minkä jälkeen guineabissaulaistaustainen Djalo on yrittänyt rakentaa uraansa Portugalin lisäksi Kyproksella, Romaniassa ja Puolassa. Nyt vuorossa on jälleen uusi yritys – tällä kertaa pohjoisessa Suomessa.

PS Kemi on vaarallinen vastustaja

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi ennakoi kärkiottelusta mielenkiintoista ottelua. Hänen mukaansa lauantaina Myyrmäessä vieraileva PS Kemi on vaarallinen joukkue.

– Heillä on muutamia vaarallisia hyökkäyspään pelaajia, joiden kanssa meidän pitää olla tarkkana. PS Kemi pelaa aika pitkälti vastahyökkäyspeliä. He vetäytyvät aika alas ja yrittävät tehdä tilaa vastahyökkäyksilleen. Sitä kautta he ovat saaneet paljon pisteitä.

– Vaikka he vetäytyvät usein alas, he ovat aina valmiita heti pallonriistojen jälkeen. Niiden suhteen meidän on oltava varovaisia. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että meillä pysyy kontrolli mukana myös omissa hyökkäyksissämme, Kuqi jatkoi.

Kuqin mukaan PS Kemillä on kasassa etenkin fyysisiltä ominaisuuksiltaan hyvä joukkue. Kemiläisillä on riveissään paljon isoja ja nopeita pelaajia.

– He ovat fyysisesti hyviä. Heillä on muutama aika nopea laituri ja isokokoisia pelaajia. Meidän pitää kuitenkin vain yrittää pelata omaa peliämme ja käyttää omia vahvuuksiamme.

Daut Kuqi, Masar Ömer ja Konsta Rasimus ovat lauantaina edelleen sivussa. Yerai Vilaboan ja Lucas Garcian sen sijaan pitäisi olla lauantaina käytettävissä. Kuqi ei kuitenkaan vielä torstaiaamuna osannut sanoa, kuinka paljon he pystyvät pelaamaan. Tilanne tarkkaillaan vielä ennen lauantain ottelua.

Viime sunnuntain ottelussa Jazzia vastaan tuli uusi takaisku, kun Punamustien kapteeni Kim Raimi joutui tulemaan vaihtoon kesken ottelun. Vamma ei ole vakava, mutta se pitänee Raimin sivussa vielä viikonlopun ottelusta.

– Todennäköisesti Kim on lauantaina sivussa. Hän on meille tärkeä pelaaja, mutta mielestäni Biran Jeng ja Shakir Redjepi ovat pelanneet hyvin. Näille tilanteille ei voi mitään. Loukkaantumisia ja pelikieltoja tulee kauden aikana aina. Jos joku jää sivuun, avaa se mahdollisuuden muille, Kuqi totesi.

Myyrmäestä ei haeta helppoja pisteitä

Punamustien laitapuolustaja Rasmus Kauton mukaan joukkue katsoo vielä videolta PS Kemin pelaamista, mutta vastustajan vahvuudet ovat jo tiedossa. Kautto odottaa lauantain kärkiottelusta tiukkaa kamppailua.

– Siitä tulee varmasti kova peli. Tiedämme Kemin kovaksi vastahyökkäysjoukkueeksi. Heidän kärkinelikkoaan pitää varoa. He ovat todella nopeita ja isoja pelaajia. PS Kemin alkukauden tulokset ovat olleet hyviä. Heitä vastaan mikään ei tule ilmaiseksi.

Kuqi haluaa joukkueensa olevan vahva etenkin kotikentällään. Kautto on Kuqin kanssa samaa mieltä. Punamustien leirissä halutaan, että Myyrmäki on vierailijoille vaikea paikka.

– Olemme puhuneet, että haluamme olla kotonamme kovia. Täältä ei kukaan vie pisteitä helpolla. Kotikentällämme tulemme aina kovaa ja haluamme näyttää osaamistamme.

Kauton mukaan joukkueen alkukausi on sujunut hyvin. Hänen mielestään alkukauden ainoaa tappiota ei kannata enää miettiä, vaan nyt joukkueen pitää jatkaa peli kerrallaan eteenpäin.

Kauton oma valmistautumiskausi jäi jo toisena kautena peräkkäin lyhyeksi, mutta hänen pelikuntonsa kasvaa jatkuvasti pelaamisen kautta. Kautto haluaa kehittyä pelaajana ja Punamustissa se on hänen mielestään mahdollista. Etenkin espanjalaisvalmentaja Jose Riveiron harjoitukset saavat Kautolta kiitosta.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on ottaa askeleita eteenpäin ja se tapahtuu vain pelaamisen kautta. Pieniä juttuja voi aina parantaa. Uskon tämän olevan hyvä ympäristö kehittyä. Olen pitänyt valmennuksestamme. ”Riven harjoitukset ovat olleet hyvin erilaisia kuin mihin olen Suomessa aiemmin tottunut, Kautto totesi.

Ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina 23.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput voi ostaa edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Ennakkoon liput maksavat aikuisille 12 euroa ja alennusryhmäläisille 6 euroa. Portilta ostettuina hinta on aikuisille 14 euroa ja alennusryhmäläisille 8 euroa.

Tervetuloa katsomaan!

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot