UUTISET

Naisille taisteluvoitto Ilveksestä

16.5.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue otti lauantaina viidennen voittonsa kauden viidennessä sarjaottelussa. Tällä kertaa Punamustat kaatoi kotikentällään Tampereen Ilveksen maalein 3-2. Erona kauden aiempiin sarjapeleihin oli se, että lauantain ottelu ratkesi vain maalin erolla ja kovan taistelun jälkeen.

Tähän mennessä Punamustat oli voittanut kaikki Naisten Liigan ottelunsa useamman maalin erolla, mutta tamperelaiset laittoivat joukkueen tiukoille. Hyvän alkukauden pelannut sarjanousija Ilves pelasi Myyrmäen jalkapallostadionilla ennakkoluulottomasti ja haastoi hallitsevat mestarit tosissaan. Samalla Ilves oli myös ensimmäinen joukkue, joka onnistui Punamustia vastaan maalinteossa sarjapelissä. Kauden alusta laskettuna Punamustien maali pysyi puhtaana peräti 376 minuuttia.

Ensimmäisellä puoliajalla Punamustat ei saanut peliään kulkemaan aivan halutulla tavalla ja etenkin maalintekotilanteisiin murtautuminen tuotti vaikeuksia. Alkukaudesta paljon maaleja tehtaillut kotijoukkue jäi avausjaksolla täysin ilman maalintekopaikkoja. Vierailija Ilves sen sijaan onnistui kertaalleen maalinteossa. Naisten Liigan maalipörssin kärkinimiin lukeutuva Heidi Kollanen osoitti jälleen vaarallisuutensa puskemalla kulmapotkusta Ilveksen 0-1-johtoon.

Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja sai onnistui luomaan myös maalipaikkoja. Tämä tuotti nopeasti myös tulosta, kun Iina Salmi iski Punamustat tasoihin 54. peliminuutilla. Sanni Franssi eteni päätyrajalle ja antoi hyvän pallon maalin edustalle. Useampi Punamustien pelaaja pääsi tilanteessa yrittämään maalintekoa, mutta lopulta Salmi laukoi pallon väkisin verkon perukoille.

Avausmaali vapautti Punamustien pelaamista ja 67. peliminuutilla syntyi jo 2-1-johtomaali. Tällä kertaa Salmi oli alustamassa tilannetta. Hän nousi vasemmalta ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Pallo tavoitti Hanne Ojanperän, joka ohjasi sen suoraan ilmasta maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa siirtyi kahden maalin johtoon. Maalipaikka syntyi jälleen laitojen kautta. Tällä kertaa Heidi Kivelä tarjoili hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Sanna Saarinen tuikkasi pallon maalivahdin edestä verkkoon. 3-1-johdon myötä peli vaikutti jo ratkenneelta, mutta kotiyleisö joutui lopulta jännittämään loppuun asti.

Ilves nousi vielä lisäajalla maalin päähän. Asialla oli toistamiseen Kollanen, joka pääsi Katri Nokso-Koiviston poikittaissyötöstä laukomaan pallon maalin kattoon. 3-2-kavennusta lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan enää päässeet, joten pisteet jäivät tiukan kamppailun jälkeen Myyrmäkeen.

Tahtomaali herätti joukkueen

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli voittoon tyytyväinen, mutta myönsi joukkueella olleen avausjaksolla käynnistymisvaikeuksia.

– Pystyimme pitämään palloa samalla tavalla kuin aikaisemmissa peleissä, mutta pelaamisessamme näkyi tehottomuus ja huonot ratkaisut murtautumisvaiheessa. Tyydyimme ehkä liikaa pitkiin palloihin ja huolimattomiin syöttöihin. Pelaajien liikekin vähän puuttui. Tauolla piti vähän nostaa ääntäkin kopissa, että saimme pelaajat hereille.

Toisella puoliajalla Punamustien peli loksahti paremmin kohdilleen. Väisäsen mukaan joukkue sai pidettyä enemmän etäisyyttä Ilves-pelaajiin ja liikutettua palloa nopeammin. Toisella jaksolla Punamustat otti myös keskikentän haltuunsa. Myös Salmen pelaamista ohjeistettiin tauolla hieman eri tavalla, mikä muutti Punamustien peliä hieman.

– Toinen jakso oli ihan erinäköistä. Teimme hienoja maaleja ja tulimme hyvin kummaltakin laidalta. Välillä palloa käytettiin myös keskustan kautta, mutta jos se on tukossa, pitää mennä laitojen kautta. Olemme harjoitelleet laitojen kautta pelaamista paljon. Tämän päivän esitykseen olisin kaivannut vielä vähän nopeampia painopisteen muutoksia, jotta saisimme juoksutettua vastustajaa enemmän sivuttaissuunnassa. Sen myötä myös keskustaan syntyy aukkoja.

– Olin todella iloinen ensimmäisestä maalista. Se oli taistelumaali. Siinä päätettiin, että pallo laitetaan maaliin. Meillä on ollut hieman ongelmia maalin edessä, kun olemme siirrelleet liikaa vastuuta. Kun Iina pääsi tälläämään, siinä näki heti että pallo on maalissa eikä missään muualla. Se herätti joukkueen, kun pääsimme tauon jälkeen hyvin peliin mukaan ja saimme vielä tuollaisen tahtomaalin. Tiesimme voittavamme vielä tämän pelin, Väisänen totesi.

Tiukka ottelu tiiviin pelitahdin keskellä

Punamustilta olivat sivussa joukkueen kapteeni Pirjo Leppikangas, Linda Ruutu ja alkukaudesta kolmesti osunut Vilma Hakala, mutta lauantain ottelu osoitti jälleen pelaajaringin olevan laaja ja laadukas. Sille on ollut myös tarvetta, sillä viime aikojen pelitahti on ollut tiivis.

– Meillä on ollut nyt paljon pelejä ja pelaajat ovat jaksaneet hyvin. Nyt saimme myös Eveliina Parikan taas mukaan. Vilma Hakala on vielä sivussa. Pitää muistaa, että myös reservijoukkueemme VJS on pelannut nyt paljon pelejä ja heillä on taas huomenna peli. Pelaajamme ovat siis tällä hetkellä aika kovan rääkin alla. Pitää toivoa, että kaikki pysyvät ehjinä. Ennen ensi viikonloppua ehdimme vähän huilata.

Nousijajoukkue Ilves on aloittanut kautensa Naisten Liigassa hyvin. Lauantaina se antoi Punamustille sarjakauden toistaiseksi tiukimman vastuksen. Väisänen mukaan joukkue ei yllättänyt vastustajan vaarallisuudesta.

– Tiesimme Ilveksen olevan kova puolustava joukkue. He roikkuvat, repivät, raastavat ja tekevät kaiken vaikeaksi vastustajalle. Se näkyi etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Välillä tilaa saadessaan he pelasivat myös hyvää pallollista peliä keskialueella, vaikka he eivät ihan murtautumisalueelle päässeetkään. Odotin heidän pelaavan ehkä jopa vähän suoraviivaisemmin.

– Ilves on hyvä joukkue. Tähän mennessä kohtaamistamme vastustajista Åland United on prässännyt kovimmin, mutta hoidimme sen hyvin. Ilves sen sijaan roikkui joka puolella kiinni. Se oli erilainen vastustaja. Tiesimme myös Kollasen vaarallisuuden, mutta hän pääsi tänäänkin iskemään, Väisänen sanoi.

Ottelun lopussa Ilves sai luotua painetta Punamustien maalille ja onnistui iskemään myös 3-2-kavennusmaalin. Kotijoukkue vaihtoi lopussa kentälle tuoreita jalkoja ja lisää juoksuvoimaa. Punamustat halusi jatkaa prässiään, sillä joukkue ei halunnut luovuttaa peliä vastustajalleen.

– Vaikka luotamme paljon omaan pelaamiseemme, pitää välillä pelata myös rumempaa peliä ja potkia palloa vähän pidemmälle. Pelaajamme eivät ole kovin tottuneita siihen. Tuollaiset tilanteet kuitenkin kehittävät pelaajia. Jos emme uskalla pelata, meillä ei ole paineen alla eväitä. Uskon pelaajillamme olevan aika hyvät eväät pelata itsensä ulos pahoista paikoista. Se on asia, josta tykkään pelaajissani. Heillä on rohkeutta haastaa jopa lähellä omaa maalia, Väisänen kehui.

”Toiselle jaksolle tulimme ihan eri meiningillä”

Yhden maalin tehneelle ja toisen alustaneelle Salmelle jäi voitosta hyvä fiilis. Hän kuitenkin muistuttaa, että kolme pistettä eivät irronneet helposti. Punamustilla oli alussa selviä käynnistymisvaikeuksia.

– Se oli mielestäni tahtovoitto. Meillä oli alussa vähän vaikeaa: syöttömme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita,
teimme helppoja virheitä ja hävisimme kaksinkamppailuja. Se näkyi avausjakson pelaamisessamme, mutta toiselle puoliajalle tulimme ihan eri meiningillä. Siinä tapahtui selkeä asennemuutos ja saimme pelin haltuumme. Saimme paikkoja ja pistimme pallot sisään. Olimme mielestäni kuitenkin lopulta parempia.

– Ilves oli kova ja fyysinen vastus. Olen iloinen, että pystyimme kääntämään pelin eduksemme. Uskoimme koko ajan omaan peliimme ja pystyimme voittamaan, vaikka olimme tauolla häviöllä, Salmi totesi.

Omaan esitykseensä Salmi oli tyytyväinen. Hän kuitenkin myönsi, että kova pelitahti alkoi loppua kohden painaa jaloissa. Peli sujui kuitenkin hyvin, vaikka jalat eivät olleet aivan tuoreimmillaan.

– Aina on tietysti hyvä, jos tekee maalin. Se oli tärkeä maali. Oma pelini oli ihan ok, vaikka aina voi totta kai pelata paremminkin. Olen tyytyväinen, jos pystyin olemaan avuksi, auttamaan joukkuetta ja tekemään maaleja.

Punamustien naisten joukkueen pelit jatkuvat jälleen ensi viikonloppuna. Lauantaina 23.5. edessä on pitkä vieraspelimatka, sillä Punamustat kohtaavat Merilappi Unitedin Kemissä. Seuraava kotipeli on vuorossa lauantaina 6.6. Silloin Myyrmäen jalkapallostadionilla vierailee FC Honka.


PK-35 Vantaa – Ilves 3-2 (0-1)

”Se oli mielestäni tahtovoitto. Meillä oli alussa vähän vaikeaa. Syöttömme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita, teimme helppoja virheitä ja hävisimme kaksinkamppailuja. Se näkyi avausjakson pelaamisessamme, mutta toiselle puoliajalle tulimme ihan eri meiningillä.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

4 Vilma Väisänen (84´ Roosa Bröijer)
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi
10 Iina Salmi (80´ Netta Koso)
13 Sanna Saarinen
15 Hanne Ojanperä (84´ Eveliina Parikka)
16 Maiju Hirvonen
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Tia Painilainen
35 Velma Oikarinen

Vaihdossa:

1 Paula Myllyoja
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
22 Roosa Bröijer
24 Selina Mustajoki
26 Roosa Toivanen
27 Mimmi Nurmela

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot