IMG 7529

Miehet isännöivät sunnuntaina FC Jazzia

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kohtaa sunnuntaina Myyrmäessä porilaisen FC Jazzin. Kyseessä on sarjan kärkikamppailu, sillä molemmat joukkueet löytyvät Ykkösen kärkisijoilta. Ottelu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntaina 17.5. klo 15.00.

Punamustat voitti kauden kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan, kun se kaatoi AC Oulun vieraissa ja Vasa IFK:n kotona. Kolmannessa ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi vierastappion Valkeakoskella, mutta siinäkin pelissä Punamustien esityksessä oli paljon positiivisia elementtejä. Sunnuntaina joukkue haluaa kuitenkin palata kotiyleisönsä edessä jälleen voittojen tielle.

Jazz on aloittanut kautensa vahvasti, sillä kolmen kierroksen jälkeen porilaiset löytyvät sarjataulukon toiselta sijalta. Avauskierroksella Jazz haki 0-2-vierasvoiton Turusta. Sen jälkeen joukkue on pelannut tasan EIF:n vieraana ja kaatanut edellisessä ottelussaan AC Oulun kotona lukemin 3-1.

Jazzin maalit ovat jakautuneet alkukaudesta varsin tasaisesti, sillä joukkueen paras maalintekijä on tässä vaiheessa kautta kahdesti osunut Elias Ahde. Punamustilta kahteen maaliin ovat yltäneet espanjalaiset Carlos Portela ja Yerai Vilaboa. Kosta Manev ja Pablo Couñago ovat osuneet kertaalleen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmeen otteeseen. Kesäkuussa Punamustat haki Porista 0-2-vierasvoiton. Myyrmäessä joukkueet pelasivat heinäkuussa 1-1-tasapelin ottelussa, jossa Punamustat tuhlasi maalipaikan toisensa jälkeen. Kauden kolmas kohtaaminen syksyllä Porissa päättyi PK-35 Vantaan 1-3-vierasvoittoon. Punamustien nykyjoukkueesta Masar Ömer ja Ymer Xhaferi onnistuivat viime kaudella maalinteossa porilaisia vastaan.

Kuqi luottavaisena ottelun alla

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi odottaa lauantain peliä hyvillä mielin. Jazz-ottelu on Punamustille jo kolmas peli kahdeksaan päivään, mutta Kuqi ei ole huolissaan kovasta pelitahdista.

– Tätähän me olemme odottaneet: sarjan alkua ja kovia pelejä. Nyt niitä on useampia lyhyen ajan sisään. Lähden peliin ihan hyvillä mielin. Haka-pelissäkin oli paljon positiivisia asioita, vaikka tulos ei tietenkään ollut hyvä. Pelillisesti se oli kuitenkin ihan hyvä esitys.

Kuqi muistuttaa, että moni joukkueen avainpelaajista on ollut pitkää sivussa loukkaantumisten takia tai he ovat liittyneet joukkueen mukaan vasta myöhäisessä vaiheessa. PK-35 Vantaa hakee vielä parasta virettään niin joukkue- kuin yksilötasollakin.

– Esimerkiksi Kim Raimi missasi koko talven. Hän on harjoitellut kunnolla vasta viikon ja pelannut nyt jo kaksi peliä. Myös Biran Jeng on ollut paljon poissa koulun ja loukkaantumisten takia. Rasmus Kautto liittyi mukaan vasta viikko ennen kauden alkua ja Pablo Couñago on ollut nyt sivussa. Lucas Garcia tuli vasta nyt mukaan. Hän on pelannut edellisen pelinsä viime vuonna Hongassa. Mateo Miguez tuli Hakaa vastaan lopussa kentällä. Hän esiintyi hyvin ja oli todella pirteä. Harjoituksissakin huomaa, että hän on todella liikkuva ja taitava pelaaja.

– Se huomioon ottaen pelaamme jo tässä vaiheessa melko hyvin. Olemme pelanneet hyviä pelejä nousijasuosikkeja vastaan. Oulussa voitimme ja Hakaa vastaan peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Tasomme nousee koko ajan. Sanoisin, että ehkä kuukauden päästä olemme sillä tasolla, mihin joukkue pystyy. Nyt haemme vielä vähän pelikuntoamme.

Kovasta pelitahdista huolimatta Punamustien valmennusosasto on ehtinyt tutkia myös tulevaa vastustajaa. Perjantaina joukkue kävi videopalaverissa yhdessä läpi Jazzin pelaamista.

– Jazz on aloittanut kauden hyvin. Olemme katsoneet muutamia heidän pelejään videolta ja he ovat pelanneet niissä hyvin. Voisi jopa sanoa, että Jazz on videoiden perusteella tähänastisista vastustajistamme parhaiten organisoitu joukkue. Olemme käyneet läpi heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Uskon meidän olevan valmiita sunnuntaihin.

Pelaajistossa paljon hyviä vaihtoehtoja

Punamustien loukkaantumistilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia Haka-ottelun jälkeen. Konsta Rasimus on murtuneen sormen vuoksi vähintään kolme viikkoa sivussa. Myös Daut Kuqi ja Masar Ömer ovat sivussa vielä pari viikkoa.

Vilaboa oli perjantaina jo harjoituksissa mukana, mutta hänen tilanteensa tarkistetaan vielä lauantaina. Kuqi ei kuitenkaan halua ottaa hänen suhteensa mitään riskiä. Hänen mukaansa on parempi, että Vilaboa mieluummin lepää yhden pelin kuin pelaa riskillä ja loukkaantuu pidemmäksi aikaa.

Kuqi ei ole muutamasta loukkaantumisesta huolissaan. Hän muistuttaa, että loukkaantumisia ja pelikieltoja tulee kauden aikana aina. Päävalmentaja on tyytyväinen pelaajarinkiinsä, josta löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja.

– En ole huolissani siitä. Tuskin me kuitenkaan pystymme pelaamaan samalla yksitoistikolle koko kautta läpi. Olen erittäin tyytyväinen tähän ryhmään. Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista. Yerain ja ”Konnan” poissaolot tietysti näkyvät pelissämme, sillä joudumme hieman muuttamaan pelaamistamme. Pelimme ei heikkene vaihtojen myötä, mutta he antavat meille erilaisia vaihtoehtoja.

– Lisäksi meillä on mukana hyviä nuoria pelaajia. He eivät ole vielä päässeet sarjassa pelaamaan, mutta pidän heidät koko ajan mielessä. Daniel Rantanen on tietysti pelannut nyt kahdessa viime pelissä ja hän on ollut niissä erittäin pirteä.

Ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina 17.5. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat portilta aikuisilta 14 euroa ja alennusryhmiltä 8 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Tervetuloa katsomaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com