UUTISET

Naiset selvästi HJK:ta parempia

14.5.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue otti keskiviikkona upean voiton Naisten Liigan kärkiottelussa HJK:ta vastaan. Punamustat kaatoi paikallisvastustajansa selvin 4-0-numeroin. Joukkueen alkukausi on ollut vakuuttava, sillä neljän sarjakierroksen jälkeen Punamustat johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja maalierolla 14-0.

HJK oli aloittanut kautensa vahvasti kolmella voitolla, mutta Myyrmäessä se ei pysynyt kotijoukkueen kyydissä. PK-35 Vantaa otti pelin heti hallintaansa ja antoi painetta HJK:n puolustukselle. Vahva alku konkretisoitui myös tulostaululla, sillä Punamustat karkasi jo ensimmäisen vartin aikana 3-0-johtoon.

Kotijoukkue pääsi yllättämään HJK:n ensimmäisen kerran jo kuudennella peliminuutilla. Sanna Saarinen antoi nopeasti lyhyen kulmapotkun Iina Salmelle, joka eteni vahvasti rangaistusalueelle. Salmi antoi kovan matalan syötön maalille ja lopulta pallo pomppi HJK-pelaajien jaloista omaan maaliin.

Toista maalia ei jouduttu odottamaan kauaa, sillä Punamustat iski toistamiseen vain muutama minuutti myöhemmin. Tällä kertaa Salmi lähti itse yrittämään pienestä kulmasta, mutta HJK:n maalivahti Minna Meriluoto torjui. Kotijoukkue oli kuitenkin valppaampana irtopalloissa ja Hanne Ojanperä pääsi toisella yrityksellään iskemään pallon maaliin.

3-0-maali syntyi Saarisen vapaapotkusta ottelun 15. peliminuutilla. Vieraiden puolustaja ehti keskityspalloon ensimmäisenä, mutta ohjasi epäonnekseen pallon maalin eteen suoraan Maiju Hirvoselle, joka pääsi iskemään pallon tyhjään maaliin.

Punamustat iski vielä kertaalleen ennen taukoa. Myös ottelun 40. peliminuutilla syntynyt 4-0-maali kirjattiin vieraiden omaksi maaliksi. Sanni Franssi nousi tilanteessa vasemmalta laidalta ja pääsi keskittämään. HJK-puolustaja yritti purkaa keskitystä, mutta osui palloon huonosti ja ohjasi pelivälineen etukulmasta ohi Meriluodon.

Taukoa lähdettiin siis viettämään kotijoukkueen 4-0-johdossa. Kokonaisuudessaan avausjakso oli selkeää Punamustien hallintaa, sillä joukkueella olisi ollut maalintekopaikkoja muutamaan lisäosumaankin. Kotijoukkue osui kerran tolppaan ja Linda Ruutu laukoi kertaalleen pallon tyhjästä maalista yli. HJK sen sijaan ei päässyt avausjaksolla laukomaan kertaakaan maalia kohti.

Ottelun toinen jakso oli varsin rauhallista pelaamista, kun Punamustat keskittyi turvaamaan johtoasemansa. Kotijoukkue piti maltilla palloa ja antoi HJK:n juosta perässä. Vierailijat saivat ottelun ainoan kunnon maalintekopaikkansa noin tunnin pelin kohdalla, mutta Paula Myllyoja torjui etuyläkulmaan suuntautuneen laukauksen.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin Punamustien 4-0-voitto. Ottelu oli alusta lähtien PK-35 Vantaan kontrollissa. Se piti hyvin palloa ja onnistui estämään HJK:n pelinrakentelun hyvällä prässillään. Kokonaisuudessaan Punamustien esitys oli vahva, sillä se oli läpi ottelun selvästi vastustajaansa edellä.

Punamustat pelasi rauhassa omaa peliään

Selkeän voiton myötä Punamustat jatkaa edelleen puhtaalla pelillä Naisten Liigan kärjessä. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa vakuuttavaan esitykseen.

– Saimme luotua hyvin tilanteita. Pidimme palloa liikkeessä, emmekä lähteneet painimaan. Etenkin ensimmäisellä jaksolla se toimi todella hyvin. Pallo liikkui, haimme hyvin paikkaa ja juoksutimme HJK:ta. Emme yrittäneet väkisin, vaan haimme aina rauhassa uutta paikkaa. Pelasimme rauhassa omaa peliämme. HJK:lla saattoi hieman selkäranka napsahtaa. Niin käy usein, kun tuollaisia maaleja menee omiin.

– Panostimme tänään kovasti pelin alkuun. Tiesimme, että matalat keskitykset ovat nyt todella vaarallisia ja saimme myös annettua sellaisia palloja. Pelasimme kovia palloja maalille, emmekä mitään kukkupalloja. Näimme miten vaikeaa se on puolustukselle, kun maalille laitetaan kovia matalia palloja. Omat maalit ovat tietysti aina harmillisia, mutta onnistuimme myös itse tekemään kaksi maalia. Siihen pitää olla tyytyväinen, Väisänen kommentoi.

PK-35 Vantaa pääsi keskiviikkoiltana jälleen hyödyntämään leveää pelaajarinkiään. Kasassa on joukkueellinen hyviä pelaajia, mutta vain yksitoista mahtuu kerralla kentälle. Väisäsen mukaan joukkueella oli jälleen vaihtopenkki täynnä hyviä pelaajia.

– Toisella puoliajalla otimme hieman uutta jalkaa kentälle. Selina Mustajoki pelasi tänään ensimmäisen liigaottelunsa topparina. Annoimme Tia-Maria Jaakonsaaren hieman levätä, sillä hän on ollut hieman flunssassa. ”Selkku” pelasi hyvän pelin: hän nousi ja katkoi ennakkoluulottomasti. Penkillä olisi ollut muitakin hyviä nuoria. Olisi ollut mukavaa vaihtaa enemmänkin pelaajia, sillä penkillä oli tänään paljon voimaa. Siellä oli seitsemän pelaajaa, joista jokaisen olisi voinut laittaa myös avaukseen.

– Myös Netta Koso tuli toisella jaksolla sisään ja sai hyviä palloja. Hän oli aktiivinen, haki hyvin paikkoja ja antoi pari hyvää syöttöä. Lopussa myös Vilma Väisänen tuli vielä keskikentän pohjalle. Samalla saimme annettua Sanni Franssille hieman huilia lauantaita ajatellen. Nyt toivotaan, että pelaajat palautuvat pelistä hyvin ja olemme valmiita taas lauantaina, Väisänen totesi.

Maiju Hirvonen pääsi maalin makuun

Punamustien puolustuslinjassa hyvän ottelun pelannut Maiju Hirvonen oli Väisäsen tapaan tyytyväinen joukkueensa vahvaan alkuun. Kolme ensimmäistä maalia syntyivät nopeassa tahdissa ja sen jälkeen kotijoukkue pääsi pelaamaan paljon vapautuneemmin.

– Saimme hyvän alun ja neljä maalia heti ensimmäisellä puoliajalla. Puhuimme jo ennen pelin alkua, että pyrimme laittamaan kovia palloja maalille. Ne voivat mennä ihan mistä tahansa maaliin. Se huomattiin jälleen, kun kaksi meni vastustajan kautta maaliin. Hyvän alun jälkeen pystyimme pelaamaan paljon rennommin, kun ei tarvinnut enää stressata lopussa. Toisella puoliajalla pelaaminen oli jo vähän liiankin rentoa, mutta pelistä jäi hyvät fiilikset.

Hirvonen pääsi itsekin iskemään ottelussa maalin. Hän vastasi Punamustien 3-0-maalista ottelun 15. peliminuutilla. Maalinteko ei ole topparille jokapäiväistä puuhaa.

– Olin aika hämmentynyt, kun olin niin yksin maalilla. Oli kivaa tehdä välillä maali. Se on itselleni aika harvinaista herkkua.

Hirvonen valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Hän itse kommentoi valintaa vaatimattomasti ja totesi puolustuksen päässeen helpolla.

– Se oli ehkä vähän outokin valinta, sillä en lopulta joutunut ihan hirveästi tekemään. Vastustajalla taisi olla yksi veto maalia kohti. Tämä oli aika rento peli. Se oli ihan kivaa, että jaksaa taas lauantaina painaa täysillä.

Punamustat ei ole päästänyt liigaotteluissaan vielä maaliakaan. Putkea yritetään jatkaa myös lauantaina Ilvestä vastaan.

– Kyllä lauantainakin voisi pitää nollan omissa. Olisihan se aika kivaa, mutta se on varmasti ihan eri tason peli. Siihen täytyy taas keskittyä samalla tavalla ja pelata heti alusta lähtien hyvin. Eiköhän siitä hyvä tule.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo lauantaina. Myös silloin kyseessä on sarjan kärkipään kamppailu, sillä vierailija Ilves löytyy sarjataulukon kolmannelta sijalta. PK-35 Vantaa-Ilves pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 16.5. klo 13.00 alkaen.


PK-35 Vantaa-HJK 4-0 (4-0)

”Saimme luotua hyvin tilanteita. Pidimme palloa liikkeessä, emmekä lähteneet painimaan. Etenkin ensimmäisellä jaksolla se toimi todella hyvin. Pallo liikkui, haimme hyvin paikkaa ja juoksutimme HJK:ta.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi (79´ Vilma Väisänen)
8 Linda Ruutu
10 Iina Salmi
13 Sanna Saarinen
15 Hanne Ojanperä (68´ Netta Koso)
16 Maiju Hirvonen
21 Tia-Maria Jaakonsaari (46´ Selina Mustajoki)
25 Tia Painilainen

Vaihdossa:

4 Vilma Väisänen
9 Netta Koso
19 Rebecca Kindstedt
22 Roosa Bröijer
24 Selina Mustajoki
26 Roosa Toivanen
35 Velma Oikarinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot