UUTISET

Miehille tappio Hakan vieraana

14.5.2015

Kahdella voitolla sarjakautensa aloittanut PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kärsi keskiviikkoiltana kauden ensimmäisen tappionsa, kun se taipui Hakalle Valkeakoskella maalein 2-1. Punamustat nousi vielä ottelun loppupuolella tasoihin, mutta Haka ehti vielä iskemään voittomaalin. Kelpo peliesityksestä huolimatta Punamustat joutui kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti Tehtaan kentällä vahvasti ja otti heti pelin kontrolliinsa. Punamustat onnistui avausjaksolla hyvin pitämään kotijoukkueen poissa maalipaikoilta. Pelin edetessä Haka pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja sai luotua muutamia tekopaikkoja.

Avausjakson loppupuolella Hakalle tarjoutui hyvä tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon. Vasemmalta laidalta tullut keskitys osui rangaistusalueella Punamustien pelaajan käteen ja tuomari vei pallon yhteentoista metriin. Laukomaan asettui Kalle Multanen, joka voitti viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden. Tällä kertaa Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen veti kuitenkin pidemmän korren torjumalla Multasen laukauksen vasemmalta puoleltaan.

Taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa. Toisella jaksolla maalihanat saatiin kuitenkin vihdoin auki, kun Haka siirtyi johtoon 69. peliminuutilla. Kasperi Liikonen pääsi kaventamaan oikealta ja laukoi matalan laukauksen takatolpan juureen.

Punamustat nousi kuitenkin tasoihin, kun peliä oli 79 minuuttia. Daniel Rantanen pääsi erikoistilanteen jälkeen keskittämään ja hyvän alkukauden pelannut Kosta Manev puski pallon Hakan topparien välistä maaliin. Lopulta tasatilanne ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti.

Hakan voittomaali syntyi 84. peliminuutilla. Rangaistuspotkussa epäonnistunut Multanen korvasi hukatun tilaisuuden olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Multanen pääsi Joni Mäkelän laukauksen jälkeen iskemään irtopallon sisään ja vei Hakan 2-1-johtoon. Lisämaaleja ei enää nähty, joten sarjapisteet jäivät tällä kertaa Valkeakoskelle.

Pelissä paljon hyvää tappiosta huolimatta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti harmissaan lopputuloksesta, mutta löysi joukkueensa pelaamisesta paljon positiivisia asioita.

– Olen tietysti pettynyt tulokseen, mutta muuten olen peliin ja joukkueen esitykseen ihan tyytyväinen. Tänään meillä ei ollut yhtään tuuriakaan mukana. Kaiken kaikkiaan pelissä oli enemmän positiivista kuin negatiivista.

– Pelasimme etenkin ensimmäisen jakson hyvin ja hallitsimme peliä täysin. Haka sai ensimmäisen vetonsa maalia kohti vasta pilkulta. Meillä oli muutamia erittäin hyviä tilanteita lisäosumiin. Pelissä olisi voinut käydä miten tahansa.

Kuqin mukaan Konsta Rasimuksen ja Yerai Vilaboan puuttuminen näkyi kentällä. Kaksikko loukkaantui viime sunnuntain VIFK-ottelussa. Molemmat ovat PK-35 Vantaalle tärkeitä pelaajia ja vaikeita korvattavia, mutta Kuqin mukaan muut pelaajat onnistuivat Valkeakoskella hyvin.

– ”Konnan” ja Yerain puuttuminen näkyi hieman hyökkäyspelissämme. Jouduimme rakentamaan hyökkäyspeliämme hieman eri keinojen kautta. Kaikki tänään mukana olleet hoitivat kuitenkin oman osuutensa.

– Haka ja AC Oulu tiedettiin vahvoiksi jo ennen kauden alkua, se pitää muistaa. Tappio harmittaa etenkin pelaajien puolesta, sillä he taistelivat ja pelasivat hyvin. Olisimme ehkä ansainneet pelistä enemmän, mutta jalkapallossa ei saa aina sitä mitä ansaitsee, Kuqi tuumi.

Kuqin mukaan hänen joukkue kehittyy jatkuvasti pelien myötä. Lisäksi hän muistuttaa muutaman avainpelaajan hakevan vielä pelikuntoaan. Kim Raimi on vasta palannut kentille pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Reisivammastaan toipunut Pablo Couñago hakee vielä parasta kuntoaan. Uudet pelaajat Lucas Lopez Garcia ja Mateo Miguez Adán sen sijaan vasta totuttelevat joukkueen pelaamiseen. Keskiviikkona Punamustissa debytoineen Mateon peliesitys oli heti lupauksia herättävä, joten hänestä lienee joukkueelle kauden aikana vielä paljon iloa.

– Esimerkiksi ”Kim” pelasi nyt vasta toisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen. Pablo ei ole vielä täydessä kunnossa ja sama pätee Lucasiin. Mateon peliesitys näytti heti ihan hyvältä, vaikka hän on ehtinyt harjoittelemaan kanssamme vasta kaksi kertaa. Espanjalaiset tuntevat toisensa hyvin, Kuqi totesi.

– Nyt suuntaamme katseemme jo viikonlopun peliin. Jazz voitti AC Oulun ja nousi sarjakärkeen. Siitä tulee varmasti hieno peli. Minulla on hyvä fiilis tästä joukkueesta. Kausi on pitkä ja olemme vain pisteen sarjakärkeä jäljessä.

Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen oli Kuqin kanssa samoilla linjoilla. Etenkin avausjaksolla vierasjoukkue onnistui pitämään Hakan poissa maalintekopaikoilta.

– Ei Hakalla ollut avausjaksolla mitään kummempia maalipaikkoja. Rangaistuspotku oli oikeastaan ainoa paikka.

– Meilläkin oli pelissä maalipaikkamme. Pääsimme erikoistilanteen jälkitilanteessa yrittämään pariinkin otteeseen ja pallo pyöri jo maaliviivalla. Haka onnistui kuitenkin purkamaan tilanteen. Meilläkin oli saumamme voittoon.

Punamustien miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina. Silloin joukkue isännöi sarjakärkeen noussutta porilaista FC Jazzia. Ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntaina 17.5. klo 15.00 alkaen.


Haka-PK-35 Vantaa 2-1 (0-0)

”Olen tietysti pettynyt tulokseen, mutta muuten olen peliin ja joukkueen esitykseen ihan tyytyväinen. Tänään meillä ei ollut yhtään tuuriakaan mukana. Kaiken kaikkiaan pelissä oli enemmän positiivista kuin negatiivista.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev
4 Kim Raimi
5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
10 Ymer Xhaferi (72´ Mateo Miguez Adán)
20 Biran Jeng
22 Lucas Lopez Garcia (89´ Albert Kuqi)
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
33 Rasmus Kautto (57´ Daniel Rantanen)
38 Pablo Couñago

Vaihdossa:

1 Samu Volotinen
2 Reza Heidari
7 Daniel Rantanen
8 Mateo Miguez Adán
13 Mnwas Awari
14 Bob Diasonama
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot