11263994 871686586237492 5076615713376950542 N

Daniel Rantasen mietteitä alkukaudesta

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen nuori Daniel Rantanen teki sunnuntaina ensiesiintymisensä miesten PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen nuori Daniel Rantanen teki sunnuntaina ensiesiintymisensä miesten Ykkösessä. Hän on esiintynyt edukseen harjoituskauden aikana ja murtautunut edustusjoukkueen pelaajarinkiin. Nyt Rantanen odottaa innolla illan vieraspeliä Hakaa vastaan.

– Hyvillä mielillä lähdemme peliin. Meillä on alla kaksi tärkeää voittoa ja lähdemme tietysti hakemaan kolmatta. Siitä tulee varmasti kova taistelu. Haka on kova joukkue, mutta lähdemme hakemaan kolmea pistettä ja uskon meidän myös onnistuvan siinä.

Rantanen debytoi Ykkösessä sunnuntaina, kun Punamustat kaatoi Vasa IFK:n lukemin 2-0 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Konsta Rasimuksen loukkaannuttua vaihdosta aloittanut Rantanen pääsi kentälle jo 19. peliminuutilla.

– Hienoltahan se tuntui. Alussa tietysti vähän jännitti, mutta sitten se lähti pois. Oli hienoa saada ensimmäiset minuutit ja vielä kotikatsomon edessä. Hieno kokemus.

– En pelannut ihan omalla pelipaikallani. Aluksi oli hieman vaikeaa, mutta toisella jaksolla pääsin paremmin mukaan. Olen ihan tyytyväinen suoritukseeni.

Nuoresta iästään huolimatta Rantanen on nimetty myös joukkueen kapteenistoon. Hän toimii vastuutehtävässä yhdessä Kim Raimin ja Miikka Häkkisen kanssa. Rantanen on luonnollisesti mielissään valmennukselta saamastaan luottamuksesta. Asetelmasta tekee entistä erityisemmän se, että Rantanen tulee vahvasti punamustasta perheestä. Myös hänen isänsä Rami on edustanut seuraa.

– Totta kai se tuntuu todella hyvältä, että valmentajilta tulee vastuuta ja luottoa. Tosi hyvät fiilikset. Tuntuu hyvältä olla kapteenistossa. Siskoni pelaa PK-35:ssa, ja faija on tietenkin myös pelannut täällä. Edustan seuraa ylpeänä.

Kesällä uudestaan Crystal Palacen testiin

Rantanen kävi keväällä Englannissa, missä hän vietti kahdeksan päivää Crystal Palacen vieraana. Vierailun aikana Rantanen tutustui seuran toimintaan ja harjoitteli U18-joukkueen kanssa. Nuorukainen pitää reissua antoisana kokemuksena.

– Siellä pelaajat olivat todella fyysisiä. Sitä puolta minun pitää vielä kehittää. Reissu antoi tosi paljon lisää intoa. Näin oman tasoni, ja miten pärjään siellä. Paljon pitää vielä tehdä töitä.
Crystal Palace piti näkemästään, sillä lontoolaisseura haluaa nähdä Rantasen uudelleen. Hän matkustaa takaisin Englantiin kesällä.

– Menen sinne heinäkuussa takaisin. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä tiedossa. Se pitää katsoa vielä Shefkin kanssa ja otteluohjelmamme mukaan. Silloin siellä olisi tarkoitus pelata pari peliä. Sitten katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Alkaneella kaudella Rantanen tavoittelee mahdollisimman paljon vastuuta Ykkösessä. Joukkueen menestyminen menee kuitenkin henkilökohtaisten tavoitteiden edelle. Rantanen uskoo Punamustien taistelevan noususta.

– Nyt kun olen päässyt debytoimaan, haluan totta kai lisää pelejä ja lisää kokemusta. Yritän murtautua pelaavaan kokoonpanoon. Tärkeintä on tietysti se, että joukkue pärjää ja saamme mahdollisimman paljon voittoja.

– Minulla on selkeä nousutavoite. Luotan tähän joukkueeseen. Meillä on kova jengi. Uskon siihen, että jos kaikki tekevät kovasti töitä, voimme lähteä voittamaan jokaista peliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com