PK 35 HJK Sanna

Sanna Saarinen odottaa HJK-ottelusta kovaa kamppailua

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue kohtaa keskiviikkona Naisten liigan kärkikamppailussa Helsingin Jalkapalloklubin. Punamustien Sanna Saarinen odottaa paikallisottelusta tiukkaa kamppailua.

– Lähdemme peliin tosi innoissamme. HJK on aloittanut kauden todella hyvin puhtaalla pelillä ja viikonloppuna he menivät cupissakin finaaliin. Tiedossa on varmasti kova kamppailu. Kyseessä on paikallisottelu, mikä tuo aina oman lisänsä peliin.

Punamustat on pelannut vahvan alkukauden, mutta viime viikolla se kärsi tappion Suomen Cupin välierässä FC Honkaa vastaan. Saarisen mukaan viime ottelun huono tulos saattaa lisätä joukkueen näyttöhaluja keskiviikkona.

– Kyllä siitä varmasti tulee tietynlainen kiukku. Meillä oli kuitenkin siinäkin pelissä mahdollisuus voittaa. Nyt haluamme näyttää, että pystymme hoitamaan nämä pelit kotiin ja tekemää paikoista maaleja.

HJK on PK-35 Vantaalle paikallisvastustaja, joka on tullut viime vuosien kohtaamisten myötä tutuksi. Myös Saarinen tuntee keskiviikon vastustajan, mutta muistuttaa HJK:n saaneen riveihinsä muutamia uusia pelaajia.

– Onhan heitä vastaan tullut pelattua. Nyt heille on kuitenkin tullut tälle kaudelle jonkin verran uusia pelaajia, kuten Minna Meriluoto maaliin ja Essi Sainio keskikentälle. He ovat kovia pelaajia, jotka palasivat nyt ulkomailta takaisin Suomeen. Tietenkin HJK:lla on muitakin hyviä pelaajia.

– En ole kauheasti nähnyt heidän pelejään tällä kaudella, mutta HJK on varmasti hyvin organisoitu joukkue. He tulevat peliin varmasti kovaa.

Saarisen alkukausi sujunut hyvin

Saarinen on tyytyväinen myös omaan alkukauteensa. Joukkueen hyvät suoritukset ovat heijastuneet myös yksilötasolle. Saarinen nimettiin tiistaina jälleen myös A-maajoukkueeseen, joka kohtaa 29.5. Norjan Drammenissa.

– Alkukausi on mennyt ihan hyvin. Olemme pelanneet joukkueena hyvin ja silloin on helpompi onnistua itsekin. Tietenkin parannettavaakin löytyy aina, mutta ihan hyvin kausi on alkanut.

Viime kaudella Saarinen voitti Naisten liigan maalipörssin, mutta tälle kaudelle hän ei ole asettanut konkreettisia maalimäärätavoitteita. Tärkeämpää on kehittyä pelaajana.

– Omat tavoitteeni ovat enemmän pelillisellä puolella. Maaleja on aina kiva tehdä ja niitä tarvitaan, mutta tämä on kuitenkin joukkuepeli. Pyrin enemmän kehittämään omaa peliäni tällä kaudella. Toivottavasti maalejakin tulee, mutta se ei ole päätavoite.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen peräänkuulutti HJK-ottelun alla parempaa viimeistelyä ja keskittymistä maalipaikoissa. Saarinen muistuttaa kuitenkin joukkueen tehneen kolmessa sarjapelissä kymmenen maalia.

– Kahdessa ensimmäisessä pelissä teimme kolme maalia ja kolmannessa neljä. Ihan nollasaldolla emme siis ole. Tietenkin olisimme voineet viimeistellä liigassa paremminkin. Cupin pelissä se näkyi selkeästi, että kun emme tehneet omista paikoistamme, niin sitten vastustaja teki. Totta kai maalintekoon pitää löytää vielä viimeinen terävyys, mutta eiköhän se sieltä löydy.

Saarisen mukaan myöskään joukkueen puolustuspeli ei ole ollut hassumpaa. Kolmessa Naisten liigan ottelussa vastustajat eivät ole onnistuneet maalinteossa kertaakaan.

– Nolla päästettyä maalia liigassa ja sitä lähdemme tavoittelemaan taas ensi pelissä. Se on pohja voittamiselle. Jos päästää kymmenen maalia, saa itse mättää aika monta.

Saarinen toivottaa katsojat tervetulleeksi Myyrmäkeen keskiviikkona.

– Tiedossa on kova kamppailu. Molemmat joukkueet lähtevät peliin hyvällä asenteella ja hyvällä ryhmällä. Luvassa on tosi kova kamppailu ja hienoa futista! Tervetuloa

Naisten liigan ottelu PK-35 Vantaa-HJK pelataan keskiviikkona 13.5. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta: www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Tervetuloa katsomaan!