UUTISET

Naisten liigan kärkikamppailu keskiviikkona Myyrmäessä

11.5.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue aloittaa kahden kotipelin viikkonsa keskiviikkona, kun Myyrmäen jalkapallostadionilla vierailee Helsingin Jalkapalloklubi. Paikallisottelun lisäksi kyseessä on myös sarjan kärkikamppailu, sillä molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjakautensa puhtaalla pelillä. Ottelu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla keskiviikkona 13.5. klo 18.30.

Punamustilla ja HJK:lla on kolmesta ottelusta tilillään kolme voittoa komealla maalierolla. Kolmen sarjakierroksen jälkeen PK-35 Vantaan maaliero on 10-0 ja HJK:n 9-1. Punamustat on kaatanut TPS:n kotonaan ja Åland Unitedin sekä Vasa IFK:n vieraissa. HJK sen sijaan on voittanut kotonaan Merilappi Unitedin ja TPS:n, minkä lisäksi myös helsinkiläiset hakivat Vaasasta vierasvoiton.

Punamustien paras maalintekijä sarjaotteluissa on ollut kolmesti osunut Vilma Hakala. Sanna Saarinen ja Iina Salmi ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti. HJK:lta kahteen maaliin ovat yltäneet Essi Sainio, Abu Anita ja Kaisa Collin. Muita huomionarvoisia pelaajia ovat helsinkiläisten maajoukkueessakin pelanneet Essi Sainio ja maalivahti Minna Meriluoto. Myös vierasjoukkueen penkin päässä seisoo keskiviikkona tuttu mies, sillä HJK:ta valmentaa PK-35 Vantaan miesten entinen päävalmentaja Pasi Pihamaa.

PK-35 Vantaa vietti ottelusiirron takia vapaan viikonlopun. HJK sen sijaan pelasi sunnuntaina Suomen Cupin välierän JyPKiä vastaan ja eteni 2-0-voitolla loppuotteluun. Viime kaudella PK-35 Vantaa ja HJK kohtasivat Naisten liigassa kahteen otteeseen. Ensimmäinen kohtaaminen Myyrmäessä päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta syyskuussa Punamustat haki Talista selvän 0-6-vierasvoiton.

HJK hyvä vastus paikallispelissä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen uskoo HJK:n tarjoavan keskiviikkona hyvän vastuksen. Väisänen on nähnyt helsinkiläisten aiempia otteluita ja tiedostaa tulevan vastustajan vahvuudet.

– HJK on varmasti hyvällä jalalla liikenteessä. He ovat pelanneet hyvän alkukauden ja haluavat varmasti jatkaa sitä. Joukkue on puolustanut hyvin ja onnistunut hyödyntämään vahvuuksiaan. Näkemiemme pelien perusteella HJK:n selkeät vahvuudet löytyvät tolppien välistä ja hyökkäyspäästä. Ne ovat varmasti joukkueen syömähampaat.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari mainitsee maalivahti Meriluodon lisäksi HJK:n pelaajista nimeltä Sainion.

– Sainion mukaantulo on parantanut joukkueen pelaamista. Pihamaa on onnistunut tekemään hyvää työtä ja HJK on mennyt keväästä huimasti eteenpäin. Se pelaa nyt enemmän joukkueena. He pelaavat hyvin yhteen. HJK on meille varmasti kova vastus. Heitä ei pidä aliarvioida lainkaan. Peliin pitää lähteä hyvällä asenteella, kuten lähdemme kaikkia muitakin joukkueita vastaan.

Joukkueella vahvat näyttöhalut

Alkukaudesta voitosta voittoon edennyt PK-35 Vantaa koki viime viikon tiistaina kauden ensimmäisen takaiskunsa, kun se hävisi Suomen Cupin välierässä FC Honkaa vastaan. Väisänen uskoo, että cup-tappio on lisännyt joukkueen näyttöhaluja entisestään.

– Kaikki tappiot pitää tietysti kääntää positiivisiksi. Cupin tappion jälkeen halutaan näyttää ja palata taas voittojen tielle. Kaikki haluavat varmasti näyttää, sekä valmennus että pelaajat.

Jaakonsaari muistuttaa, että tappiosta huolimatta joukkueen esitys Honkaa vastaan ei ollut huono.

– Emme vain onnistuneet tekemään maaleja ja vastustaja pääsi rokottamaan aika hyvällä prosentilla. Ensimmäisen maalin he saivat rangaistuspotkusta ja toinen maali tuli vähän meidän hölmöilystämme. Jatkossa meidän pitää olla tarkempia molempien maalien edessä.

Väisänen on samoilla linjoilla. Keskiviikkona Punamustien on oltava tarkempia oman maalinedustan lisäksi myös hyökkäyspäässä.

– Siihen meidän pitää keskittyä, sillä myös HJK:lle tulee varmasti tilanteita. Ainakin viimeksi näkemässäni ottelussa HJK pelasi hyvin suoraviivaisesti. He pyrkivät varmaan saamaan paljon palloja linjan taakse ja linjojen eteen, josta niitä päästään sitten pudottamaan. Puolustuspelaamisemme pitää olla varmempaa.

– Omissa maalipaikoissamme keskittymisen pitää olla aiempaa parempaa. Maalinteossa on vielä parannettavaa, joten pyrimme harjoittelemaan sitä. Lisäksi pyrimme olemaan valmiita HJK:n kolmen nopean kärjen kanssa, Väisänen tuumi.

Joukkueen kapteeni Pirjo Leppikangas on edelleen loukkaantumisen takia sivussa. Myös Tia Peltonen ja Eve Parikka ovat todennäköisesti vielä keskiviikkona sivussa. Valmennuksen mukaan on kuitenkin mahdollista, että Parikka on jo mukana kokoonpanossa.

PK-35 Vantaa-HJK potkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionilla keskiviikkona 13.5. klo 18.30. Portilta otteluliput maksavat aikuisille 7 euroa ja alennusryhmäläisille 4 euroa. Liput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta: https://www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Tervetuloa katsomaan!

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot