UUTISET

Miehillä voitokas kotiavaus Vasa IFK:ta vastaan

11.5.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue aloitti kotipelinsä Ykkösessä voitokkaasti, kun se kaatoi Vasa IFK:n sunnuntai-iltana maalein 2-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Yerai Vilaboa ja Pablo Couñago. Kahden sarjakierroksen ja kahden voiton jälkeen Punamustat pitää hallussaan sarjan kärkisijaa.

Nousijajoukkue VIFK tarjosi isännilleen hyvän vastustajan, mutta lopulta Punamustat kuitenkin ansaitsi voittonsa. Vieraiden maalipaikat jäivät ottelussa varsin vähiin, kun taas PK-35 Vantaalla olisi ollut mahdollisuudet useampaankin täysosumaan.

Punamustat siirtyi johtoon jo toisella peliminuutilla näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Couñago tarjoili upean syötön vaasalaisten puolustuslinjan selustaan juosseelle Kosta Maneville, joka jatkoi pallon heti maalin edustalle. Lopulta Vilaboalla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Maalista huolimatta ottelun alku sai Punamustien kannalta ikävän sävyn, kun kaksi pelaajaa jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisten vuoksi jo aikaisessa vaiheessa. Ensin Yerai Vilaboa loukkasi reittään ja joutui jättämään pelin kesken. Tilalle otettiin avauskierroksella Oulussa debytoinut argentiinalainen Lucas Lopez Garcia. Viisi minuuttia myöhemmin Konsta Rasimus otettiin vaihtoon sormivamman vuoksi ja tilalle vaihdettiin nuori Daniel Rantanen.

Kaksi aikaista vaihtoa sotkivat hieman Punamustien pelaamista, mutta senkin jälkeen joukkue säilytti kontrollin pelistä. Vaikka kotijoukkue antoi VIFK:n pitää palloa, eivät vieraat saaneet avausjaksolla rakennettua vaarallisia maalintekopaikkoja.

27. peliminuutilla PK-35 Vantaa oli lähellä siirtyä jo 2-0-johtoon. Couñago riisti pallon vaasalaispelaajalta ja syötti Ymer Xhaferille. Vahvasti tilanteessa edenneellä Xhaferilla oli paljon aikaa, mutta noin paristakymmenestä metristä lähtenyt laukaus painui lopulta niukasti yläkulmasta ohi. VIFK sai vielä avausjakson lisäajalla aiheutettua pienen maalinedusruuhkan, mutta taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen 1-0-johdossa.

VIFK sai ottelun parhaan maalintekopaikkansa heti toisen jakson alkuminuuteilla. Vierailla oli kaksi yritystä lyhyen ajan sisään, mutta Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen esitti tilanteessa upean kaksoistorjunnan. Ensimmäisen torjunnan jälkeen Häkkinen ehti vielä estämään Lasse Linjalan yrityksen paluupallosta.

54. peliminuutilla Carlos Portela lähti keskikentältä vahvaan nousuun ja haastoi vaasalaispuolustajan rangaistusalueella. VIFK-pelaaja joutui rikkomaan Portelaa ja tilanteesta oli tuomiona rangaistuspotku. Laukomaan asettui Ymer Xhaferi, jonka veto kilpistyi kuitenkin tolppaan. Vierailija VIFK sen sijaan sai heti seuraavasta hyökkäyksestä pallon maaliin asti, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Lopulta Punamustat siirtyi 73. peliminuutilla 2-0-johtoon Couñagon upealla osumalla. Couñago sai Kosta Manevilta hyvän syötön keskelle ja pääsi kääntymään pallon kanssa. Loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Couñago huomasi VIFK-maalivahti Janne Henrikssonin olevan ulkona maaliltaan ja nosti pallon näyttävästi hänen ylitseen.

Heti Punamustien maalin jälkeen vieraille oli avautua hyvä maalintekopaikka, mutta Shakir Redjepi ehti katkaisemaan tilanteen hyvin ajoitetulla liukutaklauksella. Myös VIFK:n Mustafa Makilla oli toisella jaksolla

hyvä maalintekopaikka, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painui lopulta takakulmasta ohi. Lisäosumia ei enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin PK-35 Vantaan 2-0-voitto.

Pisteet kävivät kalliiksi

Shefki Kuqin poissa ollessa Punamustien valmennusvastuuta kantanut Jose Riveiro oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta harmitteli Vilaboan ja Rasimuksen loukkaantumisia.

– Parasta ottelussa oli tietysti se, että saimme kolme pistettä. Ne olivat meille kuitenkin kalliit pisteet, sillä menetimme Yerain ja ”Konnan” jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. He olivat pelisuunnitelmamme kannalta tärkeitä pelaajia, joten se vaikeutti pelaamistamme.

Riveiro kiitteli etenkin joukkueen toppariparin pelaamista. Joukkueen kapteeni Kim Raimi ja hänen rinnallaan pelannut Redjepi esittivät vakuuttavia otteita läpi ottelun. Toimivan puolustuslinjan täydensivät hyvin pelannut Rasmus Kautto ja ottelun parhaaksi valittu Manev.

– Mielestäni meillä oli muutamia tilanteita lukuun ottamatta koko ajan kontrolli pelitapahtumista. Kim ja Raimi pelasivat puolustuksessa todella hyvin. Koko muu joukkue auttoi heitä hienosti, joten onnistuimme pitämään maalimme puhtaana ja saimme kolme pistettä, Riveiro totesi.

– Muutimme toisella jaksolla hieman ryhmitystämme, koska meillä oli avausjaksolla hieman ongelmia VIFK:n keskikentän kanssa. Muutosten myötä yritimme saada enemmän pallonhallintaa ja pidempiä hyökkäyksiä. Alussa pyrimme paljon vastahyökkäyksiin, mutta Yerain ja Konnan loukkaannuttua se oli vaikeampaa.

Riveiron mukaan Punamustilla oli mahdollisuus tehdä toinen maali jo aikaisemmin, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Avauskierroksen EIF-otteluun nähden VIFK pelasi Riveiron mielestä nyt hieman eri tavalla. Riveiro kuitenkin muistutti, että pienellä kentällä, luonnonnurmella ja sateisessa kelissä pelattu EIF-peli oli olosuhteiltaan täysin erilainen ottelu kuin sunnuntain-illan kamppailu Myyrmäessä.

– Näimme heidän pelinsä EIF:ää vastaan, mutta nyt VIFK pelasi erilailla. Mielestäni VIFK yllätti positiivisesti. Vaikka he pelasivat ajoittain myös suoraviivaisemmin, yrittivät he myös pitää palloa. Mielestäni pallonhallinta jakaantui tänään tasan. Ei ole helppoa ottaa pallonhallintaa meitä vastaan Myyrmäessä. Mielestäni VIFK teki monia asioita hyvin, Riveiro tuumi.

Couñagolta näyttävä paluu pelikentille

Reisivammansa jälkeen pelikentille palannut Couñago oli illan kirkkaimpia tähtiä Myyrmäessä. Avausmaalin hienolla läpisyötöllä pohjustanut espanjalainen kruunasi iltansa toisen jakson upealla maalillaan.

– Se oli tiukka ja vaikea peli. Aloitimme pelin hyvin tekemällä avausmaalin heti toisella minuutilla, mutta sitten kahden tärkeän pelaajan loukkaantumiset vaikeuttivat pelaamistamme. Heidät korvanneet Lucas ja ”Dani” pelasivat kuitenkin todella hyvin. He ovat kuitenkin erilaisia pelaajia, joten meillä kesti hetken tottua heidän pelaamiseensa.

– Annoimme vastustajan pitää palloa, koska tiesimme sen avaavan tilaa vastahyökkäyksille pallonriistojen jälkeen. Mielestäni tämä oli hyvä esitys koko joukkueelta. Puolustusnelikkomme pelasi hyvän pelin ja onnistuimme luomaan maalipaikkoja. Vaikka VIFK piti avausjaksolla enemmän palloa, oli meillä mielestäni

enemmän maalintekopaikkoja. Saimme hyvän tuloksen ja hyvät kolme pistettä, mikä oli tietysti tärkeintä, Couñago totesi.

Vasta loppuviikosta täysipainoisesti harjoituksiin palannut Couñago pelasi sunnuntaina lähes täyden ottelun. Hyvästä esityksestä huolimatta hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa.

– Yritin olla vielä mahdollisimman varovainen, sillä loukkaantumisen jälkeen olen harjoitellut vasta kahdesti joukkueen mukana. En ole tietenkään vielä täydessä kunnossa, mutta jalka tuntui aika hyvältä. Tarvitsen vielä lisää aikaa päästäkseni täyteen pelikuntoon.

Näyttävää osumaansa Couñago kommentoi vaatimattomaan tyyliinsä.

– On aina mukavaa onnistua maalinteossa, etenkin kun kyseessä oli ensimmäinen kotipelimme ja ensimmäinen sarjaotteluni täällä. Yritän tietysti aina auttaa joukkuetta tekemällä maaleja ja syöttämällä niitä. Nyt sain hyvän pallon Kostalta, joka näki minut keskellä. Ehdin ottaa pallon haltuun ja näin maalivahdin olevan ulkona maaliltaan. Yritin nostaa pallon hänen ylitseen ja se onnistui hyvin. Pääsimme sen myötä 2-0-johtoon, mikä rauhoitti hieman pelaamistamme.

Punamustien pelit Ykkösessä jatkuvat jo keskiviikkona, kun edessä on vierasottelu Valkeakosken Hakaa vastaan. Alkaneella viikolla pelataan kaksi ottelua, sillä ensi sunnuntaina 17.5. PK-35 Vantaa esiintyy jälleen kotiyleisönsä edessä. Silloin vastassa on porilainen FC Jazz.

PK-35 Vantaa-VIFK 2-0 (1-0)

”Se oli tiukka ja vaikea peli. Aloitimme pelin hyvin tekemällä avausmaalin heti toisella minuutilla, mutta sitten kahden tärkeän pelaajan loukkaantumiset vaikeuttivat pelaamistamme.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

5 Riku Heinonen

6 Carlos Portela

10 Ymer Xhaferi

16 Konsta Rasimus (19´ Daniel Rantanen)

21 Yerai Vilaboa (13´ Lucas Lopez Garcia)

23 Shakir Redjepi

25 Miikka Häkkinen

33 Rasmus Kautto

38 Pablo Couñago (90+1´ Albert Kuqi)

 

Vaihdossa:

1 Samu Volotinen

7 Daniel Rantanen

13 Mnwas Awari

14 Bob Diasonama

20 Biran Jeng

22 Lucas Lopez Garcia

99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot