Riku

Riku Heinonen odottaa kotiavausta

PK-35 Vantaa pelasi jo Suomen Cupissa kotipelin HJK:ta vastaan, mutta sunnuntaina joukkue pääsee vihdoin kotiyleisön eteen myös Ykkösen merkeissä. Avausottelussa täydet 90 minuuttia pelannut keskikenttäpelaaja Riku Heinonen on hyvillä mielin kotiavauksen alla.

– Kotiavausta on jo odotettu. Saimme hyvän alun sarjakaudella ja lähdemme nyt jatkamaan siitä. Edessä on jälleen uusi peli. Työnteko pitää aloittaa taas alusta, jotta saamme hyvän tuloksen. Kotipeleistä lähdemme tietysti aina hakemaan voittoa.

PK-35 Vantaa haki avausottelussaan komean vierasvoiton sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta AC Oulusta. Pitkältä vierasreissulta haettu voitto maistuu usein hieman tavallista paremmalta. Heinosen mukaan ottelusta jäi käteen paljon itseluottamusta.

– AC Oulu –pelistä jäi tietysti hyvä fiilis. Kauden ensimmäinen peli jännittää aina hieman eri tavalla, kun takana on pitkä talvi. Nyt saimme loistavan startin uuteen kauteen. Se toi taas uskoa omaan tekemiseen.

Heinosen mukaan Punamustat ovat tutustuneet myös sunnuntain vastustajaan.

– Meillä oli perjantaina videopalaveri. Siellä saimme oikeastaan ensimmäiset tiedot Vasa IFK:sta. Itse en ole tainnut ikinä pelata heitä vastaan. Joukkueessa ei siis välttämättä ole niin paljoa tuttuja nimiä. Kyseessä on kuitenkin varmasti kova joukkue, kuten kaikki vastustajat tässä sarjassa. Pitää asennoitua niin, että lähdemme yhdessä tekemään hommia ja haemme sitä kautta tulosta, Heinonen tuumi.

Heinonen toivoo, että otteluun saapuu paljon yleisöä. Punamustien keskikenttäpelaajan mukaan sunnuntaina kannattaa saapua katsomoon.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue, jota kannattaa tulla katsomaan. Pelaajia on vaihtunut viime kaudesta ja mukana on uusia mielenkiintoisia, taitavia pelaajia. Pystymme varmasti tarjoamaan yleisölle viihdyttävän ottelun ja toivottavasti myös maaleja.

PK-35 Vantaa-VIFK potkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntaina 10.5. klo 18.30. Portilla liput maksavat aikuisille 14 euroa ja alennusryhmäläisille 8 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Äitienpäivän kunniaksi äidit pääsevät sunnuntain otteluun maksutta.