UUTISET

Punamustille maukas vierasvoitto Savosta

16.7.2016

PK-35 Vantaa haki lauantai-iltapäivänä Naisten Liigassa hienon 1-3-vierasvoiton Kuopion Pallokissoista. Punamustien edellinen vierasvoitto Kuopiosta oli vuodelta 2012, mutta tällä kertaa PK-35 Vantaa haki Savosta voiton rutiinisuorituksella. Samalla PK-35 Vantaa vankisti asemiaan sarjakärjessä.

Ottelu noudatti joukkueiden aiemmista kohtaamisista tuttua kaavaa. PK-35 Vantaa piti vastustajaansa enemmän palloa kotijoukkueen luottaessa enemmän vastahyökkäyksiin.

Iltapäivän ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui Pallokissoille, mutta Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä torjui etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Eveliina Parikka tarjoili toisessa päässä Sanni Franssille avopaikan, mutta kuopiolaisvahti Elsa Sulku onnistui torjumaan läheltä tulleen viimeistely-yrityksen.

Puolen tunnin pelin jälkeen Franssi rynnisti rangaistusalueelle ja tarjoili matalan poikittaissyötön takatolpalle. Hanne Ojanperällä oli lähes tyhjä maali edessään, mutta Sulku venyi huipputorjuntaan. Minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin 0-1-johtoon. Netta Koso antoi hyvän keskityksen rangaistusalueelle ja Franssi ohjasi pallon puolustajan jalan kautta etualakulmaan.

Aivan avausjakson lopussa Sanna Saarinen kävi lähellä maalintekoa, mutta laukaus kolahti kuopiolaisten onneksi vain ylärimaan. Seuraavassa hyökkäyksessä maalikehikko ei enää pelastanut kotijoukkuetta. Saarinen tarjoili hyvän keskityksen ja Parikka puski pallon takatolpalta vastustamattomasti vastakkaiseen alakulmaan. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-2-johdossa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa jatkoi pallonhallintaansa ja piti tiukasti kiinni johdostaan. 63. peliminuutilla ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun vieraat siirtyivät 0-3-johtoon. Franssi pääsi kääntymään rangaistusalueella ja laukoi ottelun tarkasti taka-alakulmaan.

Franssilla oli ottelun loppupuolella hyvä mahdollisuus täydentää hattutemppunsa, kun hän pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Sulku onnistui kuitenkin torjumaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

Myös Pallokissoilla oli toisella jaksolla muutama hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta hyvän ottelun pelannut Mäkelä onnistui selvittämään tilanteet. Kotijoukkue pääsi kuitenkin iskemään yhden kavennusosuman vielä ottelun lisäajalla. Mäkelä torjui Signy Aarnan läpiajon, mutta Ella-Roosa Huusko pääsi siirtämään irtopallon tyhjään maaliin.

Ottelu päättyi lukemiin 1-3, joten PK-35 Vantaa nappasi Savosta ensimmäisen täyden pistepottinsa lähes neljään vuoteen. Maukkaan voiton myötä PK-35 Vantaa kasvatti piste-eroa lähimpiin uhkaajiinsa. Kahdesti osunut Franssi sen sijaan vankisti asemaansa maalipörssin kärjessä.

Rutiinisuoritus riitti voittoon

PK-35 Vantaan valmennusryhmä oli luonnollisesti tyyväinen tärkeisiin vieraspisteisiin. Pasi Jaakonsaaren mukaan ottelu oli etukäteen ajateltuna vaikea, sillä vierailut Kuopioon ovat aiempina vuosina olleet tasaisia. Tällä kertaa Punamustien perussuoritus riitti kuitenkin täyteen pistepottiin.

– Teimme sen mitä tarvitsi. Tämä ei ollut meiltä mitenkään loistava peli, mutta loimme paikkoja ja teimme niistä maaleja. Tiistain peli painoi ehkä vielä vähän jaloissa, mutta otimme pelistä rutiinivoiton.

– Alussa näkyi pientä hermostuneisuutta, mutta avausjakson edetessä pääsimme peliin mukaan. Sen jälkeen peli oli meillä hyvin kontrollissa. Viimeistelimme hienoja maaleja, mutta toki myös tuhlasimme muutamia paikkoja, Jaakonsaari totesi.

Päävalmentaja Jari Väisänen kiitteli ennen kaikkea joukkueen puolustuspelaamista. Punamustien verkkoon on tehty Naisten Liigassa ainoastaan kahdeksan maalia.

– Nuori puolustuslinjamme on ollut nyt kahdessa viime pelistä selkeästi rutinoituneemman tuntuinen. He ovat pystyneet pelaamaan kovempaa kuin aiemmissa peleissä. Uskon heidän itseluottamuksensa kasvavan sen myötä tuleviin peleihin entisestään, Väisänen kehui.

– Koko joukkueen puolustamisen kannalta on ollut todella tärkeää, että kaikki pelaajat ovat kollektiivisesti mukana. Sen myötä olemme saaneet paljon pallonriistoja. Se on tärkeä elementti pelissämme, jotta pääsemme nopeasti taas palloon kiinni.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen sen sijaan kehui hienon pelin pelanneen Mäkelän otteita.

– ”Hemppa” pelasi todella hyvän ja tasapainoisen pelin. Hän teki muutaman todella tärkeän torjunnan – pari ihan ”gamesaveria”. Lisäksi avaukset olivat tosi varmoja. Voimme jälleen kerran olla tyytyväisiä maalivahtipeliimme. Voimme olla luottavaisia riippumatta siitä kumpi maalivahdeistamme pelaa. Meillä on niin sanottu positiivinen maalivahtiongelma, Puttonen kehui.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 23.7. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen oululaisen ONS:n.

 

Pallokissat – PK-35 Vantaa 1-3 (0-2)

”Loimme paikkoja, teimme niistä maalit ja otimme pelistä rutiinivoiton.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

9 Netta Koso

11 Eveliina Parikka (72´ Selina Mustajoki)

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen (70´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer (62´ Vilma Väisänen)

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot