UUTISET

Punamustille 2-0-tappio Turussa

15.8.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kärsi lauantai-iltana toisen peräkkäisen tappionsa, kun Turun Palloseura vei sarjapisteet maalein 2-0. Kenttätapahtumien valossa ottelu oli tasainen, mutta kotijoukkueen Jussi Aallon tehokas neliminuuttinen riitti tällä kertaa TPS:lle voittoon.

Ottelu eteni Turun urheilupuiston yläkentällä varsin odotetuissa merkeissä. Vierasjoukkue oli sarjan kärkipään kamppailussa aloitteellisempi ja aktiivisempi osapuoli, mutta kotijoukkue TPS oli aina pallon saadessaan vaarallinen. Pienellä kentällä keskialueen rakenteluun oli tavallista vähemmän tilaa, joten peli aaltoili päästä päähän.

PK-35 Vantaa sai heti ottelun alussa luotua painetta vastustajan päätyyn, mutta tilanteet eivät johtaneet muutamaa kulmapotkua parempaan lopputulokseen. Myös Pablo Couñago sai avausjaksolla pallon vaarallisesti turkulaismaalin edustalla, mutta ei lopulta saanut puolustajien keskellä jalkaansa vapaaksi. TPS:n paras paikka sen sijaan siunaantui hyökkäyksen tueksi nousseelle Juri Kinnuselle, mutta laukaus suuntautui suoraan päin Punamustien maalia vartioinutta Miikka Häkkistä.

Kesäinen alkuilta sai kuitenkin 35. minuutilla Punamustien kannalta ikävän käänteen, kun joukkueen kapteeni Kim Raimi jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia. Raimin tilalle kentälle asteli nuori Daniel Rantanen, joka sai samalla kapteeninnauhan hihaansa. Vaihdon myötä laitapuolustaja aloittanut Riku Heinonen siirtyi toppariksi ja Konsta Rasimus putosi keskikentältä Heinosen paikalle.

Vaikeudet jatkuivat, kun TPS siirtyi johtoon 42. peliminuutilla. Pallo päätyi kimmokkeen kautta Jussi Aallolle, joka kiepautti itsensä vapaaksi. Lopulta Aalto pääsi laukomaan pomppivan pallon Häkkisen edestä maalin kattoon.

Vieraat saivat vielä avausjakson lopussa lisää kylmää vettä niskaansa. Punamustien puolustus joutui rikkomaan Mikko Hyyrystä rangaistusalueella ja sen seurauksena TPS:lle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asettui avausmaalin tehnyt Aalto, jonka ensimmäinen yritys pysähtyi Häkkisen hienoon torjuntaan. Aalto ehti kuitenkin ensimmäisenä paluupalloon ja vei turkulaiset tauolle 2-0-johdossa.

PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson hyvin ja sai heti luotua painetta turkulaisten maalille. Vieraat etenivät ensisijaisesti laitojen kautta, sillä TPS tukki keskustan tehokkaasti. Lucas Garcia, Mateo Miguez ja Rantanen pääsivät useaan otteeseen laidalta läpi ja pääsivät pelaamaan pallon maalinedustalle, mutta turkulaispuolustajat ehtivät aina ensimmäisinä paikalle.

Ottelun lopussa Punamustat haki vielä lisää virtaa kentälle ja vaihtoi Masar Ömerin ja Albert Kuqin loppuhetkiksi hyökkäykseen. Ömerille avautui lopulta 82. peliminuutilla hyvä maalintekopaikka, mutta TPS-maalivahti Oskari Forsman ehti peittämään laukauksen.

Myös TPS:llä oli toisella puoliajalla maalipaikkansa, mutta Häkkinen teki tarvittavat torjunnat ja piti lukemat ennallaan. Lisäosumia ei siis enää nähty, joten sarjapisteet jäivät Turkuun lukemin 2-0.

Kuqi harmitteli helppoja maaleja

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen, mutta harmitteli hukattuja maalipaikkoja ja kahta takaiskuosumaa. Kuqin mukaan molemmat maalit syntyivät liian helposti.

– Aloitimme ottelun erittäin hyvin. Meillä oli heti muutama paikka, mutta maalinteko on tällä hetkellä meille vähän vaikeaa. Saimme hyviä riistoja siellä, missä olimme sopineet ja pääsimme hyviin hyökkäyksiin.

– Sitten vastustaja teki pari nopeaa maalia, jotka päästimme molemmat liian helpolla. Etenkin ensimmäisessä maalissa olisin toivonut, että olisimme pistäneet vähän enemmän kampoihin. Aalto pääsi kääntymään ja tekemään maalin. Juuri ennen taukoa tuli vähän helppo virhe ja he tekivät toisen maalin, Kuqi harmitteli.

Punamustien tehtävää vaikeutti entisestään se, että joukkueen kapteeni ja puolustuspään avainpelaaja Raimi jouduttiin ottamaan vaihtoon jo avauspuoliajalla.

– Kimin loukkaantuminen oli meille iso menetys. Jouduimme tekemään sen myötä muutamia muutoksia ryhmitykseemme. Rasimus siirtyi laitapuolustajaksi, mikä söi hieman tehojamme.

Kuqin mukaan hänen joukkueensa ei kuitenkaan lamaantunut takaiskumaaleista, vaan löysi tauon jälkeen vielä hyvän taisteluilmeen.

– Toisella jaksolla tsemppasimme hyvin ja saimme muutamia erittäin hyviä tilanteita. Jos olisimme saaneet yhden maalin, peli olisi voinut muuttua. Kun haimme kavennusta, myös TPS sai muutaman hyvän paikan.

– Ensimmäistä kertaa hävisimme kaksi peliä putkeen. Sekin piti nyt kokea, Kuqi tokaisi.

Tappiosta huolimatta PK-35 Vantaa pysyy edelleen tiukasti mukana Ykkösen nousutaistelussa. Seuraava koitos on edessä jo neljän päivän päästä Oulussa.

– Tappion jälkeen eniten kaipaa aina seuraavaa peliä. Nyt se on heti keskiviikkona. Pisteitä on vielä paljon jaossa. Vaikka hävisimme tänään, eroa TPS:ään on vain kaksi pistettä, Kuqi sanoi ja suuntasi katseensa jo tulevaan AC Oulu –otteluun.

Rantanen kantoi kapteeninnauhaa

Daniel Rantanen pelasi lauantai-iltana 55 minuuttia tultuaan avausjaksolla vaihtoon otetun Raimin tilalle kentälle. Komennus kentälle tuli yllättäen, mutta Rantanen pääsi peliin hyvin mukaan ja esiintyi pirteästi.

– Onneksi ehdin käydä ensin lämmittelemässä. Toisella jaksolla pääsin jo paremmin mukaan. En ole viime aikoina pelannut niin paljon, kun olin niin pitkään Englannissa, joten alussa oli vähän hakemista. Oli kuitenkin kivaa pelata taas isoja minuutteja.

Aalto pääsi iskemään kahdesti pian vaihdon jälkeen. Rantasen mukaan kaksi avausjakson lopussa tullutta takaiskuosumaa tekivät Punamustien urakasta vaikean.

– Tuntui siltä, että ei ollut mitään hätää, mutta he tekivät silti kaksi maalia. Siitä oli vaikeaa lähteä jatkamaan toisella puoliajalla, Rantanen totesi.

– Vähän harmittaa, sillä JJK-pelin tapaan emme olisi mielestäni ansainneet tappiota. Nämä ovat olleet tasaisia pelejä, mutta ne ovat kuitenkin lopulta kääntyneet vastustajalle.

Rantanen sai kentälle tullessaan kapteeninnauhan käteensä. Nuorukainen otti kunniatehtävän vastaan hyvillä mielin.

– Olihan se ihan kiva saada kipparinnauha käteen. Siitä tulee aina sellainen ekstralataus.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat jo keskiviikkona 19.8. vierasottelulla AC Oulua vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaan miehet pelaavat seuraavan kerran 29.8. Silloin vieraaksi saapuu Vasa IFK.

TPS – PK-35 Vantaa 2-0 (2-0)

”Aloitimme ottelun erittäin hyvin. Meillä oli heti muutama paikka, mutta maalinteko on tällä hetkellä meille vähän vaikeaa.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

4 Kim Raimi (35´ Daniel Rantanen)
5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
8 Mateo Miguez
10 Ymer Xhaferi
16 Konsta Rasimus
20 Biran Jeng
22 Lucas Garcia (75´ Masar Ömer)
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
38 Pablo Couñago (75´ Albert Kuqi)

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen
3 Kosta Manev
7 Daniel Rantanen
9 Masar Ömer
14 Bob Diasonama
80 Ahmed Said Ahmed
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot