YKSI KAIKKIEN – PUNAMUSTA YHTEISÖ

PK-35 Vantaa on jalkapallon erikoisseura, jonka nimissä pelaa Naisten Liigassa pelaava naisten joukkue. Naisten joukkue on voittanut Suomen mestaruuden kuusi kertaa ja Suomen Cupin neljä kertaa.

PK-35 Vantaan tytärseuroja ovat PK-35 ja Vantaan Jalkapalloseura. Molemmilla tytärseuroilla on joukkueita nappulafutiksesta aikuisten harraste- ja ikämiessarjoihin saakka.

esittely2VIIPURISTA KOTOISIN

Pallokerho-35 Vantaan juuret ulottuvat aina vuoden 1935 Viipuriin, missä 36 jalkapalloilijaa kokoontui uuden seuran perustamiskokoukseen. 19.9.1935 pidetyssä kokouksessa päätettiin seuralle nimeksi Viipurin Pallokerho eli ViPK.

Seuran toiminta jatkui Viipurissa aina vuoteen 1939, jolloin se lakkautui sodan takia. Toimintaa päätettiin jatkaa Helsingissä vuonna 1948. Samalla seuran uudeksi nimeksi tuli Pallokerho-35 ry.

esittely3VANTAALLE PÄÄTYNYT

Kaudeksi 2009 PK-35:n miesten ja naisten edustusjoukkueet siirtyivät Vantaalle. Myyrmäen jalkapallostadionin syleilyssä toiminta on siitä lähtien jatkunut nimellä PK-35 Vantaa.

Naisten joukkue on saavuttanut kuusi Suomen Mestaruutta ja neljä Suomen Cupin voittoa sekä edustanut Suomea kunnialla Naisten Mestareiden Liigassa. Miesten joukkue lopetti toimintansa kauden 2016 jälkeen, jolloin se pelasi Suomen korkeimmalla sarjatasolla Veikkausliigassa, mutta putosi sarjasta kauden päätyttyä. PK-35:n miesten joukkue jatkaa junioriorganisaation alla nousua takaisin huipulle.

Seuran tavoitteena on nousta yhdeksi Suomen huippuseuroista ja tarjota urapolku nappuloista edustusjoukkueisiin saakka. Projektiin kuuluu ympärivuotisten harjoitusolosuhteiden tarjoaminen PK-35:n ja VJS:n junioreille sekä muille vantaalaisille ja punamustan sydämen omaaville junioreille.